ارائه اینترنت با کیفیت مناسب‌تر به برنامه‌نویسان در آینده نزدیک

اخبار

2 دقیقه زمان مطالعه

رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت ضمن توضیح در خصوص علت کندی اینترنت، از وعده وزارت ارتباطات برای حل این مشکل برای برخی کاربران حرفه‌ای نظیر برنامه‌نویسان خبر داد. با این سخنان به نظر می‌رسد اینترنت طبقاتی قرار است به زودی وارد فاز اجرایی شود. گلایه از کندی اینترنت و کیفیت آن موضوع تازه‌ای نیست و در دولت سیزدهم نیز به امری تقریبا تکراری تبدیل شده است. در سوی مقابل نیز وزیر ارتباطات بارها با استناد به آمارهای اسپیدتست، کاهش سرعت را رد کرده است. به تازگی نیز «فیلترشکن‌ها» توسط وزارت ارتباطات به عنوان متهم ردیف اول کندی اینترنت به مردم معرفی می‌شوند. همچنین صدای پای اینترنت طبقاتی بیش از گذشته به گوش می‌رسد.

«امیر محمدزاده لاجوردی»، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با مهر، درباره شکایات کاربران در خصوص کاهش سرعت اینترنت گفت: «اغلب شکایاتی که در حوزه کندی اینترنت مطرح می‌شود مربوط به فیلترشکن‌هاست. اتصال به اینترنت از طریق فیلترشکن غیر از آسیب‌های امنیتی که به دستگاه کاربر می‌زند، باعث کند شدن سرعت اینترنت هم می‌شود.»

به گفته وی مشکل دیگری که برخی از کاربران مخصوصاً برنامه نویسان و کاربران حرفه‌ای با آن روبه روهستند دسترسی به سایت‌ها و خدماتی است که ایرانی‌ها را تحریم کرده‌اند و تا پیش از این اینگونه کاربران از طریق فیلترشکن به آن‌ها دسترسی داشتند:

«برای حل مشکل این دسته از کاربران در وزارت ارتباطات و نیز توسط بخش خصوصی، سرویس‌هایی برای حل این مشکلات ارائه شده است و هم اکنون دسترسی به بسیاری از سایت‌های تحریمی بدون نیاز به فیلترشکن امکان پذیر است. با این وجود در همین ماه سرویسی با کیفیت مناسب‌تر برای این دسته کاربران معرفی خواهد شد.»

این سخنان بار دیگر نشان می‌دهد ارائه اینترنت با سطح دسترسی متفاوت برای اقشار مختلف جامعه در دستور کار دولت قرار دارد. در همین راستا نیز اتحادیه فناوران رایانه تهران روز گذشته اطلاعیه‌ای منتشر کرد که اعضای این اتحادیه می‌توانند از اینترنت بدون فیلتر بهره‌مند شوند؛ موضوعی که با مخالفت بسیاری از کارشناسان از جمله ریاست نصر تهران مواجه شده است.

 

رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت

 

لاجوردی همچنین در سخنان خود کاهش پهنای باند بین‌الملل را رد کرده و گفت: «هم اکنون بیش از سه برابر نیاز مردم ظرفیت برای اینترنت بین‌الملل وجود دارد. بنابراین موضوع کاهش پهنای باند درست نیست. در شبکه داخل نیز وضعیت مناسب است و کمبود ظرفیت در شرایط فعلی وجود ندارد. اختلال اشاره شده توسط وزیر ارتباطات نیز ناشی از مشکل یکی از اپراتورها بود که با کمک وزارت ارتباطات رفع شد.»

او اعلام کرد به دلیل وجود ظرفیت کافی، آنلاین‌شدن مدارس و دانشگاه‌ها تأثیری در ایجاد اشباع در شبکه نداشته و سرویس‌های داخلی بدون هیچ مشکلی فعالیت می‌کنند.