عیسی زارعپور وزیر ارتباطات در حاشیه حضور خود در مراسم رونمایی از ناوگان موتوری برقی شرکت ملی پست کشور با اشاره به اینکه اینستاگرام و واتساپ فعلاً شامل رفع فیلتر نمیشوند، گفت احتمال رفع فیلتر کلابهاوس در چند روز آینده جدی است.
زارعپور با تأکید بر اینکه تلاش وزارت ارتباطات بر رفع محدودیت پلتفرمهایی است که قابلیت برطرفشدن محدودیت را دارند، گفت: «تصمیم به فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ توسط نهادهای امنیتی گرفته شده است و لذا وزارت ارتباطات اظهارنظری درباره شرایط این پلتفرمها ندارد. اما در روزهای آینده شاهد رفع فیلتر کلابهاوس خواهیم بود.»
زارعپور درباره رفع فیلتر بعضی از پلتفرمهای فیلترشده گفت: «من قبلاً اعلام کردهام که کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه متولی فیلترینگ است و و حدود ۱۳ عضو دارد که دولت بخشی از اعضای آن است. تلاش ما این است محدودیتهایی که قابلیت برطرفشدن را دارند، برداریم و انشاءالله طی دو روز آینده خبرهای خوشی در این زمینه خواهید شنید.»
او با اشاره به اینکه اینستاگرام و واتساپ با مصوبه نهادهای امنیتی مسدود شدهاند، گفت: «اینستاگرام و واتساپ با مصوبه نهادهای امنیتی مسدود شدند، به همین دلیل فعلاً مشمول این اتفاق نیستند و در این زمینه نهادهای امنیتی تصمیم گرفتهاند. اما سرویسها و خدماتی هستند که از نظر ما قابلیت بازنگری دارند و اکنون مسیر را دنبال میکنیم که این اتفاق رخ دهد. مشخصاً کلابهاوس طی روزهای آینده رفع فیلتر میشود.»
رفع فیلتر کلاب هاوس قطعی است
این اظهارنظر وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر کلابهاوس، اگرچه نویدبخش دسترسی بهتر به شبکههای اجتماعی از سوی کاربران است، اما باید این نکته را هم موردتوجه قرار داد که فیلتر این پلتفرم در اینترنت سیار هم از ابتدا مشخص نبود به دستور چه ارگانی انجام شده است.
کلابهاوس که در روزهای ابتدایی فعالیت خود با استقبال ویژهای از سوی کاربران مواجه شده بود، همان ابتدا بدون حکم قضایی از سوی برخی اپراتورها فیلتر شد؛ اگرچه بهتر است بگوییم اپراتورهای اینترنت سیار تصمیم به قطع دسترسی کاربران به این پلتفرم گرفتند. درنهایت هم دسترسی به این پلتفرم در این اپراتورها همچنان قطع است.
بعد از قطع دسترسی اپراتورهای سیار به کلابهاوس، «مجتبی توانگر» نماینده مجلس در توییتی تلویحاً اعلام کرده که دستور فیلترینگ کلابهاوس صادر شده، اما محرمانه است. او در این توییت گفته که «دستور جلسات کمیته تعیین مصادیق مجرمانه به درخواست نمایندگان دولت محرمانه شدهاند و همین امر موجب شده است تا دولت از تصمیماتی که خود آمر آن بوده برای جهتدهی به افکار عمومی بهرهبرداری کند.»
شبکه اجتماعی کلابهاوس، در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت زیادی در بین کاربران ایرانی برخوردار شد؛ هرچند از ابتدا دسترسی به آن همراه با اختلال بود. درنهایت اما فروردینماه سال ۱۴۰۰ بود که اختلالاتی در دسترسی به کلابهاوس از طریق اینترنت سیار بهوجود آمد و در پی آن دسترسی از مسیر اینترنت ثابت هم قطع شد.
وزیر ارتباطات: به تصمیم شورای رقابت در مورد انحصار بازار اینترنت اعتراض میکنیم
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد نسبت به مصوبه شورای رقابت مبنی بر انحصاری بودن بازار اینترنت ثابت گفت انحصاری در بازار اینترنت وجود ندارد و وزارت ارتباطات حتماً به این مصوبه اعتراض خواهد کرد.
هفته گذشته شورای رقابت بازار اینترنت ثابت را مصداق بازار انحصاری تشخیص داد و مرکز ملی رقابت را به تهیه دستورالعمل قیمت مکلف کرد تا دستورالعملی با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانهای و نظرخواهی از سایر ذینفعان، تهیه و جهت تصویب به شورای رقابت ارائه کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در واکنش به این موضوع، صبح امروز در حاشیه مراسم شرکت ملی پست با انتقاد نسبت به مصوبه شورای رقابت گفت: «به عقیده ما نظر شورای رقابت، کارشناسی نیست و در سازمان تنظیم مقررات گروهی را مأمور کردم تا پاسخ لازم را برای این مصوبه تهیه کنند.»
وزیر ارتباطات: واکنش شورای رقابت غیرکارشناسی است
او با تأکید بر غیرکارشناسی بودن واکنش شورای رقابت گفت: «حتماً به این مصوبه اعتراض خواهیم کرد؛ چرا که انحصاری در این بخش وجود ندارد. خصوصاً با آغاز پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها، دیگر انحصار معنایی ندارد. این مسیر را دنبال خواهیم کرد.»
واکنش وزیر ارتباطات بهطور مستقیم نسبت به این بود که شورای رقابت هفته گذشته اعلام کرد، با بررسیهای لازم درخصوص بازار اینترنت ثابت و به استناد مفاد بند 5 ماده 58 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، این بازار، مصداق بازار انحصاری است. برایناساس مرکز ملی رقابت به ارائه دستورالعمل تنظیم قیمت، مقدار و شرایط دسترسی به بازار اینترنت ثابت مکلف شد.
البته این نکته را باید موردتوجه داد که همچنان مشخص نیست این مصداق انحصار تنها برای عمدهفروشی اینترنت مطرح شده است یا شامل خردهفروشی نیز میشود. شرکت ارتباطات زیرساخت فروشنده انحصاری اینترنت در کشور است؛ موضوعی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مانع رقابتیشدن بازار اینترنت ثابت در کشور شده.
حالا باید دید در پی واکنش مستقیم وزیر ارتباطات نسبت به اظهارنظر شورای رقابت، اعتراض وزارت ارتباطات به کجا خواهد رسید.
وزیر ارتباطات: موضوع ورشکستگی اپراتورها مبنای قانونی ندارد
وزیر ارتباطات اعلام کرد براساس ارزیابی آنها، تنها 10 تا 18 درصد شرکتهایی که از نظر درآمدی به اینترنت وابسته هستند، با افت درآمد روبهرو شدهاند. زارعپور اعتقاد دارد مطالبی که در مورد ورشکستهشدن اپراتورها در پی محدودیتهای اینترنتی مطرح میشود، مبنای قانونی ندارد.
بیش از 4 ماه از فیلترینگ و محدودیتهای اینترنت میگذرد؛ موضوعی که درآمدهای کسبوکارها ازجمله اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت را تحت تأثیر قرار داده است. در همین راستا، رایتل اولین اپراتوری بود که با گوشزدکردن اثرات منفی این محدودیتها، از خطر ورشکستگی خود سخن گفت، اما وزیر ارتباطات اعتقاد دارد این سخنان مبنای قانونی ندارند:
«مطالبی که در مورد ورشکستهشدن اپراتورها مطرح میشود، مبنای قانونی ندارد. مدل جدید اقتصادی برای شبکه به شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد کردیم که در دستور کار شورا برای بررسی است که اگر مصوب شود، وضعیتشان بهتر خواهد شد.»
«عیسی زارعپور» همچنین در گفتوگو با فارس در مورد نامه برخی شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی و این ادعا که در ماههای اخیر بهدلیل فیلترینگ متحمل ضرر و خسارت شدهاند، گفت: «درحال بررسی و ارزیابی این مسائل هستیم؛ چون بهغیراز fcpها (که فقط اینترنت ارائه میدهند)، اپراتورهای ارتباطی منابع درآمدی متعددی دارند و فقط از راه اینترنت به کسب درآمد نمیپردازند.»
او تأکید کرد بین ده تا پانزده یا حداکثر 18-17 درصد شرکتهایی که از نظر درآمدی به اینترنت وابسته هستند، درآمدشان کمتر شده است: «ما نامهای که این شرکتها نوشتهاند را بررسی و برای جبران ضرری که به آنها وارد شده است، تدابیری را پیشبینی میکنیم.»
گفتنی است علاوه بر رایتل، اپراتورهایی همچون شاتل و ایرانسل با ارسال نامهای به وزیر ارتباطات، از کاهش درآمدهای خود در پی فیلترینگ خبر دادند. آنچه از این نامهها مشخص است، ابهام در ادامه توسعه ارتباطات در کشور است؛ چرا که ایرانسل و رایتل در نامههای خود رسماً خواستار توقف یا کاهش توسعه شبکه بهدلیل کاهش درآمدها شدهاند؛ درحالیکه شاتل بهعنوان یکی از بزرگترین اپراتورهای اینترنت ثابت کشور و نیز از مدعیان و شرکتهای آماده ارائه تکنولوژیهای نوین اینترنت ثابت در کشور، حالا میگوید شاید قادر به ادامه سرویسدهی نباشد.
مدیرعامل تسکو: با حمایت توسعهدهندگان، با قدرت وارد بازار نرمافزار و بازی خواهیم شد
مدیرعامل تسکو در نشست خبری «تسکوگیم» ضمن تشریح فعالیتهای این برند جدید اعلام کرد آنها قصد دارند تا از توسعهدهندگان نرمافزار حمایت کنند تا بهزودی شاهد حضور تسکو در زمینه نرمافزار هم باشیم. او تأکید کرد آنها قصد دارند که از این سرویسهای نرمافزاری در محصولات خود تسکو استفاده کنند.
نه به گرانفروشی
«جمال جعفری»، مدیرعامل شرکت توسن سیستم شرق که کاربران آن را با نام «تسکو» میشناسند، در نشست خبری درباره فعالیت برند تسکوگیم اعلام کرد آنها همواره سیاست حمایت از مشتریان را داشتهاند و از همین رو، کنترل قیمت مضاعفی را روی محصولات خود در زمان گرانشدن ارزها اعمال کردهاند. به گفته جعفری، آنها حتی به فروشگاهها و بازارهای اینترنتی نامه زدند تا جلوی گرانفروشی محصولات تسکو در زمان رشد تصاعدی نرخ دلار گرفته شود و نگذاشتند تا هزینهها برای مشتریانشان چندان تغییری پیدا کند: «ما به قیمت خوبی که برای محصولات خودمان در بازار نظر گرفتهایم، تکیه میکنیم.»
جعفری در این نشست با اشاره به حضور برند تسکو در جیتکس اعلام کرد آنها توانستند در خارج مرزهای ایران نیز نام برند تسکو را بشناسانند. او در پاسخ به این پرسش که چرا در کشورهای دیگر فعالیت رسمی ندارند؟ اعلام کرد جمعیت بسیاری از کشورهای منطقه آنقدر کم و اندک و بازارشان چنان کوچک است که فعالیت در برخی از این کشورها از فعالیت در یک استان در کشور ایران کمتر صرفه اقتصادی دارد: «محصولات ما به طرق مختلف در برخی کشورهای منطقه به فروش میرسند، اما فعالیت رسمی از سوی ما در این کشورها رخ نداده است. کشورهای منطقه بازار هدف بعدی ما هستند، اما امروز سهم کوچکی در این کشورها داریم. زمانی میتوان مدعی بود که دستکم در منطقه بتوانیم محصولمان را بفروشیم، اما امروز هرچه میسازیم، صرفاً در داخل کشور مشتری دارد. »
جعفری تأکید کرد آنها اجناس خود را احتکار نکرده و در تمام مدت موجودی محصولات خود را بهروز نگهداشتهاند: «ما بهدنبال فروش اجناس خود هستیم. در زمانی که بازار بیش از سی درصد افزایش قیمت داشت، ما کمتر از ده درصد افزایش قیمت داشتیم. سعی میکنیم چیزی را که ارزان میخریم، ارزان هم بفروشیم.» جعفری اعلام کرد در آبانماه نیز محصولات تسکو ارزانتر شدند و قیمت محصولات برای مصرفکننده تا پانزده درصد کاهش داشت تا بتوانند در شرایط سخت کشور، کنار مردم باشند. او در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط کشور در سهچهار ماه اخیر تأثیری در فروش تسکو داشته است؟ گفت: «ما کاهش محسوسی در فروش خود تجربه نکردیم و حتی در دیماه به رشد فروش بسیار بالاتری نسبت به ماههای قبل رسیدیم.»
همکاری با شرکتهای دانشبنیان
جعفری همچنین با رد شایعاتی مبنی بر ساختن قطعات کامپیوتری نظیر مادربورد توسط این شرکت اعلام کرد شرکت تسکو صرفاً در برخی کارهای تحقیقاتی با شرکتهای دانشبنیان همکاری دارد. او دراینباره بیشتر توضیح داد و گفت: «به عنوان مثال با تیمی در دانشگاه شریف در زمینه تولید محصولات حافظه و ذخیره اطلاعات همکاری داشتیم. اساساً با شرکتهای دانشبنیان همکاری خوبی داریم و در سال آینده نیز قصد داریم از توسعهدهندگان نرمافزار حمایت کنیم و در حوزه نرمافزار نیز ورود قدرتمندی داشته باشیم.»
تسکوگیم و صندلیهای گیمینگ ایرانی
جعفری سبد محصولات گیمینگ برند تسکوگیم را متنوع توصیف کرد و درباره آن گفت: «کیبورد، ماوس، ماوس پد، کیس، رکوردر، اسپیکر، هدست گردنی و… ازجمله محصولات گیمی ما است.» او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا قصد دارند وارد حوزه مواردی چون لپتاپ گیمینگ و یا موبایل گیمینگ شود نیز گفت: «فعلاً قصد ورود به این حوزهها را نداریم، اما میخواهیم کاملترین سبد محصولات پیرامون گجتهای گیمینگ برای موبایل را عرضه کنیم.»
به گفته مدیرعامل تسکو، برند تسکوگیم بیش از یک سال است که فعالیت دارد و در این مدت توانسته است به جمعیت چند ده میلیونی گیمرهای ایرانی، خدمات خود را ارائه دهد. او به صندلی گیمینگ که با نام اسکورپیون معرفی شده بود، اشاره و اعلام کرد بهخاطر هزینههای بالای تولید این صندلی، فعلاً تولید آن متوقف شده است و شاید در آینده دور، خط تولید مدل دیگری از آن دوباره در دستور کار تسکو قرار بگیرید: «احتمالاً خط تولید صندلیهای گیمینگ جدید از اردیبهشتماه فعال و عرضه این محصولات آغاز شود.»
به گفته جعفری، میانگین سنی گروه تسکوگیم به زیر سی سال میرسد و این موضوع برای این رخ داده است تا محصولاتی که برای نسل زد ساخته میشوند، به دستان همنسلان خودشان طراحی و توسعه یافته باشد: «میخواهیم بازار این نسل را بهدرستی بشناسیم.»
تسکو که یکی از نامهای قدیمی و باقیمانده در بازار سختافزار و لوازم جانبی ایران است، توانسته رقبای اصلی و البته قدیمیاش را کنار بزند و در شرایط اقتصادی خاص امروز حرکتش را بهسوی توسعه محصولات جدید نیز ادامه دهد.
وزیر ارتباطات: با هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات به کاهش آلودگی هوا کمک میکنیم
وزیر ارتباطات اعلام کرد با هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات به کاهش سفرهای درونشهری کمک کرده و این امر به کاهش آلایندگیها کمک خواهد کرد.

«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از ناوگان موتوری برقی موزعین پست با طرح این پرسش که نقش وزارت ارتباطات در کاهش آلودگی هوا چیست؟ گفت:
«ما با هوشمندسازی و الکترونیکی کردن خدمات و استفاده حداکثری از یک فناوری مهم میتوانیم نقش جدی در کاهش سفرها داشته باشیم. این حرکت در دولت سیزدهم شروع شده و با شناخت نقشی که این فناوری میتواند در پیشرفت کشور داشته باشد، این فناوری را سرلوحه خود قرار داده است. یک کارگروهی در دولت وجود دارد تا از فناوری اطلاعات حداکثر استفاده در همه بخشها صورت بگیرد. افزایش حجم این موضوع نیز در کاهش آلایندگیها کمک خواهد کرد.»
او اعتقاد دارد پنجره خدمات ملی هوشمند نقش مهمی در کاهش سفرهای شهروندان برای مراجعه به ادارات مختلف دارد و با یک کلیک میتوان بسیاری از کارهای اداری دولتی را انجام داد: «بیش از دو هزار خدمت در این پنجره خدمات ملی هوشمند ارائه میشود و اگر حساب کنیم، شاید صدها هزار سفر را در روز کاهش دهد.»
زارعپور از تلاش برای ارائه تمام 6 هزار خدمات دولتی در این پنجره واحد تا پایان دولت خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا بتواند با کاهش سفرهای غیرضروری، در ایجاد فضای پاک نقش داشته باشد: «همچنین انشاءالله روزی تحقق پست هوشمند و سبز را در سراسر کشور شاهد باشیم.»
سهم شهرداری و بانکها در پروژه موتور برقی موزعین پست
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود موتور برقی هوشمند بومی را حاصل یک دهه تلاش نخبگان کشور دانست و گفت: «سال 85 بود که در دانشگاه صنعتی شریف راه میرفتم و موتوری خیلی آرام از کنار من رد شد که همین تیم توسن بودند. حالا موتور سیکلت برقی آنها وارد سیستم پستی شده است. این حاصل یک دهه تلاش نخبگان کشور است و حالا ما در ایران موتور برقی هوشمند بومی داریم و از آن برای کاهش آلاینده ها استفاده میکنیم.»
به گفته زارعپور، شهرداری تهران بخش قابلتوجهی از منابع این پروژه را تقبل کرده است و بانکها نیز بخشی دیگر از منابع آن را بهصورت تسهیلات قرضالحسنه فراهم کردهاند.
وزیر ارتباطات: ابزار دورزدن تحریمها برای برنامهنویسها و شرکتهای دانشبنیان بهزودی ارائه میشود
وزیر ارتباطات اعلام کرد بهزودی ابزارهایی برای فراهمکردن دسترسی برنامهنویسها و شرکتهای دانشبنیان به سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند، ارائه خواهد شد.
ارائه سرویسی برای دسترسی بهتر یک قشر خاص مدتی است که از سوی وزیر ارتباطات مطرح شده. «عیسی زارعپور» در حاشیه رونمایی از موتورهای برقی شرکت پست در پاسخ به سؤالی مبنی بر آخرین وضعیت ارائه سرویس مخصوص برنامهنویسها گفت:
«دسترسی به سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند، موردنیاز شرکتهای دانشبنیان و برنامهنویسهاست. درحال فراهمکردن ابزارهایی برای این موضوع هستیم که در روزهای آینده معرفی خواهد شد؛ دقیقاً همچون کاری که برای گیمرها کردیم.»
زارعپور همچنین اعلام کرد شرکتهای دانشبنیان در اولویت واگذاری پورتهای فیبر نوری هستند تا به اینترنت پرسرعت دسترسی یابند.
او 21 دیماه نیز با تکرار چنین سخنانی گفته بود آنها قصد دارند تنها ابزارهایی برای دسترسی بهتر برنامهنویسها به اینترنت فراهم کنند که به باور او اسم آن را نمیتوان اینترنت طبقاتی گذاشت. این درحالیست یکی از راههای دسترسی به سایتهای تحریمشده، استفاده از VPN است، اما هنوز مشخص نیست این ابزارهایی که از آنها صحبت میشود یک نوع VPN قانونی هستند و یا سطوح دسترسی خاصی از اینترنت برای این اقشار تعریف خواهد شد.
گفتنی است یکی از وعدههای وزیر ارتباطات برای فراهم ساختن دسترسی بهتر اقشار مختلف به اینترنت، هفته گذشته معرفی شد. این سرویس که رادار بازی نام دارد، قرار است به گیمرها برای کاهش پینگ بازی و افزایش سرعت دانلود کمک کند. همچنین تحریمهای اعمالشده از سوی بازیسازان علیه کاربران ایرانی، با رادار بازی خنثی خواهد شد.
بنابر اعلام زارعپور، این اتفاق از طریق انتقال CDNهای این بازیها به داخل کشور و کوتاهکردن مسیر دسترسی کاربران داخلی کشور به سرورهای بازی و طراحی ابزارهای خاص توسط متخصصان صورت گرفته است.
وزیر ارتباطات: دیگر اینترنت را برای کنکور قطع نمیکنیم
وزیر ارتباطات بابت مشکلات پیشآمده برای مردم در پی قطع اینترنت هنگام برگزاری کنکور، عذرخواهی کرد. به گفته زارعپور، این آخرینباری بود که اینترنت برای کنکور قطع شد.
ماجرای قطع اینترنت هنگام برگزاری کنکور سراسری تبدیل به چالشی بزرگ برای مردم و کسبوکارها شده است؛ راهکاری که بهنظر میرسد آنچنان هم در جلوگیری از تقلب موفقیتآمیز نیست.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات، در حاشیه مراسم رونمایی از موتورهای برقی شرکت پست گفت این آخرینباری بود که اینترنت در هر سطحی، چه ثابت و سیار، در زمان برگزاری کنکور قطع شد: «این مسئله به مسئولان مربوطه گفته شده است تا برای کنکور تیر 1402 باید چاره دیگری بیندیشند و از راهکارهای مناسبتری استفاده کنند.»
او ضمن عذرخواهی از مشکلی که برای مردم در زمان قطعی اینترنت هنگام برگزاری مراسم کنکور پیش آمد، تأکید کرد که آنها اصلاً با این قطعی موافق نبودند و نیستند؛ هرچند سازمان سنجش مخالفت آنها را نپذیرفته است: «تلاش کردیم قطعی اینترنت فقط در محدودههای برگزاری کنکور باشد، اما در مناطق دورتر نیز قطعی داشتیم.»
وزیر ارتباطات همواره تأکید دارد روشهای بسیار پیشرفتهتر، بهتر و فناورانهتری برای مقابله با تقلب وجود دارد که میتواند جایگزین قطع اینترنت شود. در همین راستا نیز وزارت آموزش و پرورش هفته گذشته از زارعپور خواست تا شیوههای جایگزین قطع اینترنت برای حفظ امنیت امتحانات را معرفی کند.
گفتنی است در دو روز گذشته اینترنت همراه نقاط نزدیک به حوزههای امتحانی به درخواست وزارت علوم و با دستور شورای امنیت کشور برای ساعاتی قطع شد. مشاهدات نشان میدهد اینترنت در بسیاری از نقاط شهرهای بزرگ قطع شده بود و کاربران حتی برای خرید از فروشگاهها توسط دستگاههای پوز مشکل داشتند. تاکسیهای اینترنتی و دیگر خدمات آنلاین نیز تقریباً از کار افتادند و میلیونها کاربر با مشکلات متعددی مواجه شدند.
البته با وجود قطعی چندساعته اینترنت، سؤالات کنکور تجربی دقایقی پس از شروع آن، در فضای مجازی منتشر شد؛ بنابراین عملاً قطعی اینترنت بیفایده بهنظر میرسد. حال بایستی دید مسئولان چه راهکاری را برای این موضوع در نظر خواهند گرفت.
نویسنده علیرضا ناجی
سایر مقالات نویسندهعلیرضا ناجی، فعال حوزه سئو و اسکیما میباشد. وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت میکند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر مینماید.