یکی از راههای ارزیابی میزان پایداری و عملکرد سایت در شرایط پرترافیک یا بارگذاری سنگین، تست استرس سایت وردپرس است! با این تست میتوانید مشکلات سایت خود را در مواجهه با افزایش ناگهانی بازدیدکنندگان به دلیل تخفیفهای سالانه یا برگذاری کمپینهای تبلیغاتی، پیدا کنید.
بنابراین اطلاع از مراحل این تست برای صاحبین استارتاپهای کوچک و بزرگ ضروری است، زیرا کمک میکند تا نقاط ضعف سرور، افزونهها و پایگاه داده را شناسایی کرده و قبل از وقوع مشکلات جدیتر، آنها را برطرف نمایید. پس اگر میخواهید مانع از افت سرعت، کرش شدن سایت و تجربه کاربری نامطلوب شوید، با ما در آموزش تست استرس سایت وردپرس همراه باشید.
تست استرس وبسایت وردپرس چیست؟
یکی از راههای کاهش خطای سرور و برطرف کردن مشکلاتی مانند سخت کار کردن افزونهها، کدها، تصاویر و ویدیوها؛ استفاده از تست استرس وبسایت وردپرس است. بنابراین اگر به دنبال مدیریت سایت و آمادهسازی آن برای مقابله با شرایط دشوار هستید، با انجام تست استرس میتوانید مشکلات و محدودیتهایی که ممکن است در آینده ایجاد شوند را برطرف کنید.
از آنجایی که ترافیک زیاد باعث کند شدن و یا دیر لود شدن بخشهای مختلف یک وبسایت میشود، لازم است قبل از کمپینهای تبلیغاتی و یا ارسال پیامک تخفیف برای کاربران، وارد برنامه میزبانی در وردپرس شوید و ظرفیت ترافیک آن را بالا ببرید. به این ترتیب با درست کردن تنظیمات وردپرس، میتوانید برای روزهای شلوغ سال، با بهبود تجربه کاربری و افزایش بازدیدکنندگان آماده شوید!
مراحل اجرای تست استرس وردپرس
ابزارهای مختلفی مانند PageSpeed Insights، Pingdom یا GTmetrix برای تست سرعت سایت وجود دارد که مهمترین ویژگیهای آن برای کاربران و صاحبین کسبوکار، شامل موارد زیر میشود:
ابزار | ویژگی |
PageSpeed Insights | بهبود عملکرد سایت در موبایل و کامپیوتر، مشاهده نمره کلی سرعت و تحلیل تأثیر لودینگ عناصر مختلف |
Pingdom | مشخص کردن سرعت بارگذاری صفحات، نمایش عملکرد سرور، ذخیره تاریخچه تست برای مقایسه |
GTmetrix | مشاهده زمان بارگذاری و تعداد صفحات سایت، تست از سرور و بررسی تاخیر در بارگذاری تصاویر و ویدیو |
با این حال هر سه ابزار معرفی شده برای تحلیل وبسایت شما در شرایطی که ترافیک آن بیشتر میشود، کاربردی ندارد و امکانات آن به همین چند مورد ذکر شده محدود میشود! بنابراین برای تست استرس وبسایت وردپرس در شرایط پرترافیک شبیهسازی شده، از ابزار جامع و رایگان Loader.io استفاده کنید. در ادامه، به مراحل انجام این ابزار به صورت مفصل میپردازیم.
1. ساخت حساب در Loader.io
اولین مرحله برای استفاده از ابزار مفید و کاربردی Loader.io به منظور آمادسازی سایت برای روزهای شلوغ و پرترافیک، ساخت حساب در این وبسایت است:
- ابتدا در وبسایت معرفی شده Loader.io یک حساب رایگان بسازید و سپس بر روی گزینه “sign up now” کلیک نمایید.
- در ادامه پکیجهای مختلفی برای خرید کاربران ارائه شده است. شما از این مرحله عبور کنید و وارد طرح قیمتگذاری free شوید.
- در این بخش برای ثبت نام، اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. نام شرکت، آدرس ایمیل و رمز عبور خود را در کادر مربوطه درج نمایید. در آخر بر روی reCaptcha تیک بزنید و گزینهSign Up را انتخاب کنید.
- بعد از چند دقیقه از طریق ایمیل پیامی به منظور “تایید” دریافت خواهید کرد. بعد از بررسیهای لازم بر روی پیوند موجود کلیک کنید تا حسابی که ساختید مورد تایید قرار بگیرد.
2. اضافه کردن هاست جدید در Loader.io
بعد از انجام مرحله اول برای تست استرس سایت وردپرسی خود، نوبت مرحله دوم و اضافه کردن هاست جدید است. به مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، توجه نمایید:
- بعد از ایجاد یک حساب رایگان در سایت Loader.io اکنون میتوانید برای ایجاد میزبان هدف، روی دکمه new host کلیک کنید.
- در این بخش نام دامنه خود را در کادر مربوطه درج نمایید و سپس دکمه “new verify” را انتخاب کنید تا به مرحله بعدی بروید.
- برای تایید دامنه از طریق طریق HTTP یا DNS اقدامات لازم را انجام دهید. در صورتی که دانش کافی دراینباره ندارید، روی گزینه گزینه Verify over HTTP کنید و فایل را دانلود نمایید.
- پس از دانلود فایل آن را در پوشه روت سایت ذخیره کرده و برای انجام آپلود از ftp کمک بگیرید. پوشه سایت با نام ” public_htm” شناخته شده است.
- بعد از انجام مراحل بالا، مجدد وارد وبسایت Loader.io شوید و بر روی گزینه وریفای کلیک کنید تا ابن بخش با موفقیت به اتمام برسد.
- در آخر بر روی new test کلیک کنید تا یک تست رایگان و جدید برای سایت شما ساخته شود. از این طریق میتوانید عملکرد سرور خود را بهبود بخشید.
3. تغییر تنظیمات تست استرس
در مرحله سوم از تغییر تنظیمات تست استرس وبسایت وردپرس، نوبت انجام فرآیندی است که محدودیتهای سرور، افزونه، تصاویر و کدها را مشخص میکند. ابتدا نام تست را تغییر دهید و بعد نوع آزمون برای انجام دادن را انتخاب کنید. در حال حاضر 3 تا از مهمترین آزمونهای سایت Loader.io شامل موارد زیر میشود:
- مشتریان در هر آزمون: در این بخش میزان بازدیدکنندگان، مدت زمانی که برای مشاهده صفحات بلاگ و محصولات شما در سایت هستند را مشخص کنید تا نتیجه عملکرد آن به شما گزارش شود.
- مشتریان در هر ثانیه: در این نوع آزمون سایت شما برای نفرات خاصی که خواستههای مشخصی دارند در هر ثانیه بررسی میکند.
- مدت زمان بارگذاری: در آزمون مدت زمان بارگذاری، مشتریان شما ثابت هستند تا عملکرد سایت شما آزمایش شود. به این ترتیب بعد از مشخص کردن نوع آزمونها میتوانید بر روی گزینه “run test” کلیک کنید تا به یک نتیجه دقیق در سناریوهای مختلف برسید!
4. تحلیل و ارزیابی نتایج تست استرس وردپرس
بعد از انجام سه آزمون نام برده شده در وبسایت Loader.io، نوبت تحلیل و ارزیابی نتایج تست استرس وردپرس است. برای اینکار میتوانید نمودارها را بررسی کنید و یا با مطالعه گزارش آزمون، محدودیتها و مشکلات جدی سایت خود را برطرف نمایید.
به عنوان مثال، میانگین سرعت بارگذاری یکی از وبسایتهای فروشگاهی با 300 مشتری حدود 1 ونیم دقیقه است و میزان زمان پاسخدهی آن به 590 میلی ثانیه میرسد. این آمار و ارقام نشانه خوبی است، اما به بهبود بیشتر و افزایش ظرفیت در پنل میزبان وردپرس احتیاج دارد.
بنابراین برای اینکه بهطور کامل متوجه شوید با افزایش بازدیدکنندگان چه اتفاقاتی ممکن است برای سایت شما پیش بیاید، سناریوهای مختلف را انجام دهید و هر آزمون را دو مرتبه تکرار کنید تا به نتیجهای قطعی برسید!
نکاتی درباره بهبود عملکرد سایت و زمان پاسخگویی
با آموزش تست استرس وبسایت وردپرس، متوجه شدید که انجام آزمونهای مختلف در Loader.io چه میزان اهمیتی در رشد کسبوکار شما دارد. بنابراین اگر بعد از انجام تست استرس، سرعت سایت شما کمی کند شناسایی شد، نکات زیر را انجام دهید:
- استفاده از افزونه کش وردپرس
- تغییر سرویسدهنده سایت
- حذف افزونههای غیر ضروری
- بهینهسازی تصاویر و ویدیوها
- استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا
سخن پایانی
آموزش تست استرس وبسایت وردپرس چه تاثیری در تجربه کاربری دارد؟ اگر به تازگی سایتی تاسیس کردهاید و یا به یکباره بعد از کمپینهای تبلیغاتی با موجی از بازدیدکنندگان جدید روبهرو شدید، برای جلوگیری از خطای سرور و افزونهها، لازم است از تست استرس وبسایت وردپرس استفاده کنید. با انجام این تست میتوانید میانگین زمان بارگذاری و پاسخدهی سایت خود را دربیاورید و پیکربندهای اشتباه را اصلاح نمایید. برای انجام آزمونهای مختلف، وارد Loader.io شوید و از امکانات رایگان آن، به منظور بهبود تجربه کاربری استفاده کنید.
فعلی
آموزش تست استرس سایت وردپرس [ در ۴ مرحله]
سوالات متداول
چگونه میتوان تست استرس را روی سایت وردپرس اجرا کرد؟
تست استرس چه تفاوتی با تست بارگذاری دارد؟
برای جلوگیری از افت عملکرد در تست استرس چه اقداماتی لازم است؟