تعیین میزان تخصص و اعتبار منابع برای رتبه بندی در سیستم تاپیک آتوریتی
موتور جستجوی گوگل با هدف نمایش بهتر محتوا از منابع معتبرِ دارای تخصص و دانش موضوعی مرتبط در نتایج جستجو و نتایج خبری، سیستم topic authority را رسما معرفی کرد. این سیستم اطمینان حاصل می کند که منابع خبری و محتوایی از تخصص مرتبط با زمینه موضوعی، برخوردار بوده و نتایج جستجو، معتبر و مفید باشند.
تاپیک آتوریتی میزان تخصص یک منبع محتوایی و خبری را تعیین و تشخیص می دهد و بزودی به عنوان یک سیستم رتبه بندی اصلی به لیست الگوریتم های رتبه بندی گوگل اضافه خواهد شد.
سیستم “topic authority” چگونه کار می کند؟
سیستم “topic authority” برای درک میزان تخصص یک منبع محتوایی و انتشارات خبری در حوزه های خاص، از مجموعه سیگنال های مختلفی استفاده می کند.
مهم ترین سیگنال های تاثیر گذار در تاپیک آتوریتی عبارتند از:
1. یک منبع تا چه حد برای یک موضوع محلی شناخته شده است: گوگل می توانند انتشارات و وبسایت های خبری را که مخاطبان برای بررسی موضوعات مربوط به رویدادهای یک محل خاص به آن مراجعه می کنند و وابسته هستند را درک کرده و بشناسد. به عنوان مثال این سیستم قادر است بفهمد افرادی که به دنبال اخبار فوتبال دبیرستان نشویل هستند، به وبسایت The Tennessean جهت پوشش محلی اخبار آنجا مراجعه می کنند.
2. تاثیر گذاری و اصالت خبری: گوگل می تواند متوجه شود که چگونه یک وبسایت در یک موضوع بخصوص، تاثیرگذار و قابل اعتماد است. به عنوان مثال وقتی یک ناشر برای اولین بار گزارش خبری را منتشر می کند، هنگامی که سایر سایت های معتبر و مرتبط از آن ناشر نقل قول می کنند یا به آن رفرنس می دهند، به معنی اعتبار منبع و قابل اعتماد بودن آن وبسایت مخصوصا هنگام نشر خبرها و محتوای تاثیر گذار در جامعه است.
گوگل در سال 2022 از فیچر مهمی به نام Highly Cited رونمایی کرد که به کاربران کمک می کند تا بتوانند هنگام هایپ خبری، منبع قابل اعتماد که بیشترین نقل قول را دارد شناسایی کنند. برای این منظور وقتی وبسایتی خبری مهم را منتشر می کند که موضوع آن مورد توجه جستجوگران است، هنگامی که سایر سایت های خبری معتبر و شناخته شده به آن منبع رفرنس می دهند و خبر را از آنجا نقل قول می کنند، خبر منتشر شده اولیه وبسایت فوق در تاپ استوری با برچسب Highly Cited نمایش داده شده و متمایز می شود.
سیستم تاپیک آتوریتی به دنبال چگونگی نقل قول از گزارشهای اصلی توسط ناشران دیگر است تا درک کند که چگونه یک نشریه در یک موضوع خبری می تواند تأثیرگذار و معتبر باشد.
3. شهرت منبع: شهرت یک منبع خبری و محتوایی برای گوگل حائز اهمیت است. سیستم تاپیک آتوریتی به سابقه انتشار محتوا و خبرهای بسیار با کیفیت یک منبع، بر اساس توصیه های منابع تخصصی مانند انجمن های حرفه ای و از این قبیل نگاه می کند. به عنوان مثال سابقه یک وبسایت خبری در انتشار گزارش های معتبر و اصلی یا جوایز روزنامه نگاری معتبر، جزوی از شواهد قوی برای شهرت مثبت یک وبسایت خبری است.
چگونه “topic authority” به نمایش و رتبه بندی موضوعات خبری کمک می کند؟
این سیستم به سیگنال های مهمی می پردازد که به نمایش بهتر نتایج مفید خبری محلی و منطقه ای در بخش تاپ استوری و سایر فیچرهای خبری منجر می شود.
یکی از راه هایی که سیستم Topic Authority می تواند در یک جستجو کمک کند به این صورت است: فرض کنید در منطقه ای که در آن زندگی می کنید سیل آمده است. سیگنال Topic Authority به گوگل کمک می کند تا محتوای منتشر شده توسط ناشران و وبسایت های محلی در آن منطقه که به طور منظم در مورد موضوعات مربوط به حوادث و رویدادهای شهر یا منطقه فوق پوشش خبری دارند را شناسایی و در صدر نتایج جستجو نمایش دهد.
این منابع خبری و محتوایی همان ناشرانی هستند که در میان مخاطبین و جامعه هدف به عنوان منبع مورد اعتماد، شناخته شده اند. اینجا حتی اگر ناشران و وبسایت های خبری بزرگ و رسمی یا ملی هم در حال پوشش خبر سیل باشند، این وبسایت ها رتبه بندی بالاتری را در نتایج جستجو خواهند داشت. ( اهمیت شهرت و اعتبار محلی )
تاکید گوگل بر روی Topic Authority به معنای این است که این سیستم قادر است گزارش های اصلی را از تیم های خبری که با محل و موضوع مرتبط آشنایی کامل دارند شناسایی کرده و در صدر نتایج نمایش دهند.
ناشران محلی به طور معمول برای رویدادهای خبری مربوط به منطقه خود، در نتایج جستجوی خبری شان بیشتر نمایش داده می شوند. اگر محتوای وبسایت هایی که در یک موضوع بخصوص دارای تخصص هستند برای درک بهتر موضوعات خبری یک موضوع یا حوزه خاص مفیدتر باشند، نسبت به سایر وبسایت های خبری و ناشران دیگر از رتبه بندی بالاتری برخوردار هستند.
ناشران و نویسندگان محتوایی که به دنبال موفقیت با Topic Authority هستند، باید دقیقا همان کاری را انجام دهند که به طور معمول در وبسایت ها و نشریات خود انجام می دهند، یعنی خبرها و محتوای بسیار با کیفیت و عالی را درباره مناطق و موضوعاتی که به آن ها آشنایی و تسلط دارند پوشش داده و ارایه دهند.
گوگل می گوید ناشران خبر و محتوا باید ساز و کار خود را با آنچه که سیستم Topic Authority اندازهگیری می کند و با خط مشی ها و گایدلاین های سیستم رتبه بندی Helpful content و محتوای people-first content منطبق سازند.
نویسنده علیرضا ناجی
سایر مقالات نویسندهعلیرضا ناجی، فعال حوزه سئو و اسکیما میباشد. وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت میکند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر مینماید.