zhaket logo

بروزرسانی اصلی گوگل March 2024 و خط مشی های جدید اسپم

اخبار

11 دقیقه زمان مطالعه

آنچه که باید درباره بروزرسانی اصلی هسته گوگل March 2024 و خط مشی های جدید اسپم بدانید

بروزرسانی اصلی هسته گوگل با هدف بهبود کیفیت نتایج جستجو منتشر شد. این آپدیت بر روی دو شاخص مهم تمرکز دارد:

1. کاهش رتبه بندی و نمایش صفحاتی که صرفا برای جذب کلیک و رتبه بندی منتشر می شوند.

2. افزایش رتبه و نمایش محتوایی که برای مردم و مخاطبین مفید است.

همچنین خط مشی های اسپم گوگل نیز برای مبارزه با اقداماتی که بر روی نتایج جستجو تاثیر منفی می گذارند نیز بروزرسانی شده که با سیاست های جدیدی همراه شده است.

به‌روزرسانی اصلی گوگل March 2024

به‌روزرسانی مارس ۲۰۲۴ نسبت به آپدیت های قبلی از پیچیدگی بیشتری برخوردار است که با تغییرات صورت گرفته در چندین هسته اصلی، تکامل این سیستم ها را در نحوه شناسایی محتوای مفید نشان می دهد.

با توجه به گستردگی این به‌روزرسانی، ممکن است طی بازه زمانی rollout که انتظار می رود تا یک ماه به طول انجامد، نوسانات بیشتری نسبت به آپدیت های قبلی وجود داشته باشد.

گوگل می گوید: تا زمانی که محتوای ارزشمند و مفیدی برای کاربران خود تولید می کنید، نیازی به انجام هیچ کار خاصی نیست اما درصورتیکه با کاهش رتبه در نتایج جستجو مواجه شدید، توصیه می کنیم سند راهنمای ایجاد محتوای مفید، قابل اعتماد و کاربر محور را مطالعه کنید.

بروزرسانی مارس 2024 از آنجایی اهمیت ویژه ای پیدا می کند که صرف تولید محتوا به معنی ارزشمندی و کیفیت بالای آن نخواهد بود.

بروزرسانی اسپم March 2024

سیاست های اسپم گوگل برای مقابله با اقداماتی ایجاد شده که می توانند بر کیفیت نتایج جستجو تأثیر منفی بگذارند. از این رو سه خط‌مشی جدید به سند اسم اضافه شده که اصطلاحا “اقدامات اسپم رایج” نامیده می شوند.

  1. سوءاستفاده از دامنه منقضی‌شده
  2. سوءاستفاده از محتوای تولید شده انبوه
  3. سوءاستفاده از شهرت سایت

گوگل همواره مدیران سایت ها و تولید کنندگان محتوا تشویق می‌کند تا ضمن بررسی دقیق خط‌مشی‌های اسپم، از احتمال احراز شرایط ذکر شده در سیاست های فوق طمینان حاصل کنند. نقض سیاست های اسپم گوگل می تواند رتبه صفحات را کاهش داده و یا از نمایش آنها در نتایج جستجو جلوگیری کند.

لازم به ذکر است در صورتی که توسط سیستم اسپم جریمه – manual action شوید، ضمن اطلاع از طریق کنسول جستجو، قادر خواهید بود برای درخواست بازبینی و تجدید نظر اقدام کنید.

سوءاستفاده از دامنه منقضی‌شده

سوءاستفاده از دامنه منقضی‌شده روشی است که در آن افراد سودجو تلاش می کنند تا با انتشار محتوای بی کیفیت و تکیه بر اعتبار گذشته آن دامنه، نتایج خوبی را به دست آورند.

به عنوان مثال، ممکن است شخصی بخواهد دامنه‌ای را که سابقا توسط یک سایت پزشکی استفاده ‌شده خریداری کرده و با سواستفاده از شهرت آن، رتبه خوبی را برای وبسایت کنونی که می تواند شرط بندی و قمار باشد بدست آورد.

توجه داشته باشید که شهرت یک دامنه تضمینی برای انتقال اعتبار و تضمینی برای رتبه بندی کسب و کار جدید شما در این دامین نیست. به بیان دیگر شاخص شهرت به عوامل زیادی بستگی دارد که در این مورد بخصوص در صورتیکه شخص قصد داشته باشد از شهرت یک نام سواستفاده کند، موتور جستجو آن را تشخیص خواهد داد.

سوءاستفاده با تولید محتوای انبوه

سوءاستفاده به روش Scaled abuse زمانی اتفاق می‌افتد که در آن صفحات زیادی با هدف رتبه‌بندی در نتایج جستجو تولید می شود اما محتوای آنها فاقد هرگونه ارزش و کیفیت است.

این خط مشی بر روی حجم زیادی از محتوا متمرکز است که فاقد هرگونه اصالت بوده و فارق از نحوه ایجاد آن، ارزشی برای کاربران و مخاطبین هدف ندارد.

سیاست مبارزه با Scaled content abuse بر اساس خط‌مشی های قبلی اسپم درخصوص محتوای تولید شده به روش خودکار بنا شده و اطمینان حاصل می‌کند تا در صورت احراز سوءاستفاده به روش فوق، بدون در نظر گرفتن اینکه محتوا به چه روشی تولید شده، با آن مقابله کند.

آیا سیاست های Scaled abuse به معنی تغییر نگرش گوگل در تولید محتوا با هوش مصنوعی مولد است؟

گوگل می گوید: از گذشته تا کنون، خط‌مشی های ما بر این اصل استوار بوده که اگر استفاده از روش های خودکارسازی مانند هوش مصنوعی مولد صرفا با هدف رتبه‌بندی در نتایج جستجو باشد، اسپم محسوب می‌شود.
بروزرسانی مارس 2024 گوگل برای شناسایی و مبارزه با روش‌های پیچیده‌ بهبود یافته که در آن، تشخیص کیفیت در انواع روش های مختلف تولید محتوا ممکن نبود.

تفاوت خط‌مشی جدید “Scaled content abuse ” با خط‌مشی قدیمی “automatically-generated content” چیست؟

سیاست های جدید گوگل بر روی این ایده تمرکز دارد که اگر تولید محتوا در مقیاس بزرگ به منظور دستکاری در نتایج و رتبه‌بندی انجام شود، سوءاستفاده به حساب آمده و فارغ از اینکه نویسنده آنها هوش مصنوعی باشد یا انسان، اسپم طلقی می گردد.

سوءاستفاده از شهرت سایت

سوءاستفاده از شهرت سایت زمانی اتفاق می‌افتد که صفحات شخص ثالث با هدف سواستفاده از شهرت شخص اول منتشر می شوند. این خط مشی یکی از مهم ترین و پیچیده ترین سیاست هایی است که گوگل طی سال های گذشته درحال بهبود سیستم های خود به روش یادگیری ماشین بوده است.

برای درک بهتر، تصور کنید سایت دانشگاه هاروارد دارای ساب دامنه ای است که در آن وبسایت مستقلی با سواستفاده از نام هاروارد درحال فروش VPN باشد.

در مثالی دیگر اگر وبسایتی دارای صفحاتی باشد که با هدف دستکاری رتبه بندی و یا تغییر در نتایج به روش های اسپم باشد، حتی در صورتیکه شخص اول از این موضوع آگاه نباشد، اسپم در نظر گرفته شده و بر روی رتبه بندی کل وبسایت تاثیرگذار است.

این بروزرسانی زمانی عمیق تر می شود که در آن، اگر محتوایی با هدف سواستفاده از سیگنال های رتبه بندی وبسایت اصلی منتشر شود، در صورتیکه با نظارت یا مشارکت اندک یا بدون نظارت شخص اول باشد هم اسپم بوده و با آن مبارزه می شود.

صفحات شخص ثالث به صفحاتی گفته می شود که معمولاً مستقل از هدف اصلی سایت میزبان یا بدون نظارت یا مشارکت دقیق آن تولید شده و ارزش کافی برای مخاطبان ندارند.

البته خط‌مشی جدید گوگل به معنی این نیست که محتوای شخص ثالث بطور کل ناقض سیاست های اسپم است، بلکه فقط محتوایی را تحت تاثیر قرار می دهد که بدون نظارت دقیق منتشر و یا برای دستکاری رتبه‌بندی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، بسیاری از وبسایت ها، محتوای تبلیغاتی را منتشر می‌کنند که برای مخاطبین معمولی آنها در نظر گرفته شده و قصد دستکاری نتایج را ندارند.

این نوع محتوا که “تبلیغات بومی” یا “advertorial” نامیده می‌شود، مخاطبین عادی وبسایت را هنگام مشاهده آنها گیج نمی‌کند.

بروزرسانی Site reputation abuse از تاریخ 5 می 2024 فعال خواهد شد تا مدیران وبسایت ها زمان کافی برای ارزیابی و تغییرات احتمالی را در اختیار داشته باشند.

یک وبسایت چه سیگنال‌های رتبه‌بندی دارد؟

سیستم‌های رتبه‌بندی هسته‌ی گوگل عمدتاً برای ارزیابی در سطح صفحه طراحی شده‌اند که از سیگنال‌ها و سیستم‌های مختلفی برای درک نحوه رتبه‌بندی صفحات بصورت جداگانه استفاده می‌کنند. منتهی این موتور جستجو تعدادی سیگنال رتبه بندی هم در سطح سایت دارد که بصورت site wide در نظر گرفته می‌شوند.

گوگل بر این نکته تاکید می کند که شاخص های امتیاز و اعتبار عنوان شده توسط سایر سایت های ثالث با هیچ یک از سیستم های گوگل مطابقت ندارند و این موتور جستجو از آنها استفاده نمی کند.

آیا سایت هایی که کوپن های فروش و تخفیف را با همکاری سایت ها یا اشخاص ثالث منتشر می کنند اسپم طلقی می شوند؟

بسیاری از نشریات یا وبسایت ها برای مخاطبین خود کوپن های فروش عرضه می کنند که ممکن است از طریق سایت های شخص ثالث صورت پذیرد.

گوگل می گوید اگر سایت های فوق در تولید و تهیه این کدها نقش فعال داشته باشند، نیازی به مسدود کردن صفحات فوق از نتایج جستجوی گوگل نیست. با این حال مخاطبان صفحات فوق باید به طور واضح متوجه شوند که کدهای تخفیف خود را از کجا تهیه می کنند و راهکارهایی برای اطمینان از اینکه این کدها برای آنها مفید است نیز وجود داشته باشد.

هدف موتور جسجوی گوگل از بروزرسانی خط‌مشی‌های جدید و بهبودهای مداوم در سیستم‌های مبارزه با اسپم نه تنها اطمینان از دریافت محتوای عالی و مفید توسط کاربران است، بلکه اطمینان حاصل می کند تا تولیدکنندگان محتوای مفید در نتایج جستجو بتوانند رتبه بالاتری از سایت هایی که درگیر اسپم هستند داشته باشند.

داشبورد وضعیت بروزرسانی های هسته اصلی و اسپم مارس 2024 را برای اطلاع از زمان تکمیل رول اوت بررسی کنید. پس از اتمام به‌روزرسانی، فرمی در دسترس قرار می گیرد که برای جمع‌آوری نظرات و بازخوردهای خاص افراد در خصوص این بروزرسانی ها است.

سوالات متداول درخصوص محتوای مفید و نتایج جستجوی گوگل

سیستم‌های رتبه‌بندی گوگل برای این منظور طراحی شده‌اند تا کاربران بتوانند محتوای مفید و باکیفیتی را ببینند که به آن‌ها احساس رضایت از جستجو بدهد. در ادامه قصد داریم به سؤالاتی درباره نحوه عملکرد این سیستم‌ها در نحوه نمایشو رتبه بندی محتوای مفید پاسخ‌هایی دهیم.

آیا گوگل از یک سیستم واحد برای رتبه‌بندی محتوای مفید استفاده می‌کند؟

ایده بهبود نمایش محتوای مفید در نتایج جستجو با سیستمی به نام helpful content آغاز و در سال ۲۰۲۲ راه‌اندازی شد. اما از آن زمان تاکنون بسیاری از فرایندها پیشرفت کرده‌اند و دیگر تنها یک سیستم واحد برای شناسایی محتوای مفید وجود ندارد. درواقع سیستم‌های رتبه‌بندی هسته‌ گوگل از سیگنال‌ها و سیستم‌های متنوعی برای شناسایی و نمایش صفحات مفید استفاده می‌کنند.

چگونه می‌توانم از مفید بودن محتوای صفحاتم اطمینان حاصل کنم؟

صفحه راهنمای ارزیابی محتوای مفید که به نام راهنمای “ایجاد محتوای مفید، قابل اعتماد و کاربر محور” شناخته می شود، شامل سؤالاتی است که به شما در خودارزیابی محتوای صفحات کمک می کند.

سیستم‌های رتبه‌بندی گوگل، میزان مفید بودن محتوا را در سطح صفحه ارزیابی می‌کنند یا کل سایت ؟

سیستم‌های رتبه‌بندی هسته‌ گوگل عمدتاً برای ارزیابی در سطح صفحه طراحی شده‌اند و از سیگنال‌ها و سیستم‌های مختلفی برای درک مفید بودن صفحات بصورت جداگانه استفاده می‌کنند. با اینحال سیگنال های متنوع دیگری هم وجود دارد که شاخص های خود را بصورت site wide ارزیابی می کنند.

آیا حذف محتوای غیرمفید به بهبود رتبه‌ی سایر محتوای سایت کمک می‌کند؟

همانطور که توضیح داده شد، سیستم‌های گوگل در سطح صفحه کار می‌کنند تا مفیدترین محتوایی را که می‌توانند نشان دهند رتبه بندی کنند، حتی اگر آن محتوا در سایتی باشد که محتوای غیرمفید نیز دارد. با این حال، داشتن محتوای نسبتاً غیرمفید، ممکن است باعث شود سایر محتواهای سایت عملکرد ضعیف‌تری در جستجو داشته باشند، هرچند این میزان ممکن است در موارد مختلف، متفاوت باشد.
حذف محتوای غیرمفید می تواند به بهبود عملکرد صفحات دیگر شما کمک کند.

اگر محتوای غیرمفید را حذف کنم، برای بهبودهای احتمالی در رتبه‌بندی، باید منتظر به‌روزرسانی دیگری باشم؟

تغییرات رتبه‌بندی ممکن است به دلایل مختلفی در هر زمانی اتفاق بیفتد. گوگل به طور مرتب سیستم‌های رتبه‌بندی خود را به‌روزرسانی می‌کند و محتوای موجود در وب نیز دائما درحال تغییر است. هرچند سیستم‌های رتبه بندی این تحولات را پردازش می‌کنند اما هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد که نشان دهد چقدر طول می‌کشد تا بهبودهای احتمالی در رتبه‌بندی مشخص شود.

نکاتی درخصوص بروزرسانی هسته اصلی و اسپم March 2021

به‌روزرسانی اصلی جستجو و اسپم مارس ۲۰۲۴ درحال منتشر می شود که سیستم رتبه بندی محتوای مفید را نیز در سیستم هسته اصلی گوگل ادغام می کند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است زیرا رتبه بندی HCU سابقا فقط سیگنال منفی بود و حالا هسته اصلی گوگل با این بروزرسانی، سیگنال محتوای مفید را هم از اعماق وب دریافت می کند.

امروز، گوگل اولین به‌روزرسانی هسته خود در سال 2024 را آغاز کرد که به گفته جان مولر ممکن است بیشتر از یک ماه در رول اوت باشد. الیزابت تاکر، مدیر محصول بخش جستجوی گوگل می گوید: ما انتظار داریم با ترکیب این به‌روزرسانی و تلاش‌های قبلی مان، محتوای کم‌کیفیت و غیرمرتبط را به میزان 40 درصد از نتایج جستجو کاهش دهیم.

این به‌روزرسانی، برخلاف آپدیت های قبلی، شامل بهبودهایی در چندین مؤلفه در سیستم اصلی سرچ گوگل است که الگوریتم های زیادی را درگیر خواهد کرد. برخی از این آپدیت ها ممکن است طی هفته های آتی فعال شوند که در بروزرسانی مارس برنامه ریزی شده اند.

کریس نلسون از تیم کیفیت جستجوی گوگل گفت: به‌روزرسانی هسته مارس ۲۰۲۴ آپدیت پیچیده‌ تری به نسبت به‌روزرسانی‌های هسته‌ای معمول است و تغییراتی را در چندین سیستم هسته انجام می دهد که گوگل را با استفاده از مجموعه‌ای از سیگنال‌ها و رویکردهای نوآورانه سیستم‌های رتبه‌بندی، برای نمایش نتایج مفیدتر تقویت می کند.

از آنجایی که گوگل چندین سیستم هسته‌ای را به‌روزرسانی می‌کند، نوسانات بیشتری را نسبت به گذشته در رتبه‌بندی ها و نتایج به همراه خواهد داشت، زیرا سیستم‌های مختلفی به‌طور کامل آپدیت می‌شوند و یکدیگر را تقویت می‌کنند.

گوگل می گوید که با به‌روزرسانی مارس 2024، نحوه درک این موضوع که کدام صفحات وب غیرمفید هستند، تجربه کاربری ضعیفی دارند یا به نظر می‌رسد برای موتورهای جستجو ایجاد شده‌اند را اصلاح کرده است.

محتوای مفید اکنون بخشی از هسته اصلی گوگل است

با به‌روزرسانی هسته مارس ۲۰۲۴، گوگل آپدیت های جدید سیستم رتبه بندی محتوای مفید را متوقف خواهد کرد، زیرا این سیستم در هسته اصلی جستجوی گوگل ادغام شده است.

آخرین به‌روزرسانی محتوای مفید مربوط به سپتامبر ۲۰۲۳ بود که به عنوان یک آپدیت بزرگ بود بر روی چندین حوزه تأثیرات زیادی گذاشت. از طرف دیگر سیستم کلاسیفیر HCU نیز ضمن بازنگری در به‌روزرسانی هسته مارس ۲۰۲۴، به سیستم اصلی جستجوی گوگل پیوسته است.
به‌روزرسانی هسته مارس ۲۰۲۴ از زمان به‌روزرسانی محتوای مفید ۲۰۲۲ درحال توسعه بوده است

به‌روزرسانی‌های اسپم مارس ۲۰۲۴

گوگل با انتشار به‌روزرسانی‌های جدیدی برای سیستم اسپم، آپدیت هسته مارس ۲۰۲۴ را کامل کرد. به گفته گوگل، به جز سیستم سوءاستفاده از شهرت سایت که از 5 می 2024 فعال خواهد شد، سیستم های مبارزه با تولید محتوای انبوه بی کیفیت و سوءاستفاده از دامنه منقضی‌شده از همین هفته کار خود را با جریمه و manual action آغاز خواهند کرد.

سوءاستفاده از روش تولید محتوای انبوه زمانی اتفاق می‌افتد که صفحات زیادی با هدف اصلی دستکاری رتبه‌بندی جستجو و پرهیز از کمک به کاربران ایجاد می‌شوند. این روش سوءاستفاده معمولاً بر تولید حجم زیادی از محتوای غیر اورجینال متمرکز است که فارغ از نحوه ایجاد، ارزش خاصی برای کاربران ندارد.

سوءاستفاده از شهرت سایت نیز به صفحات شخص ثالثی که با نظارت یا مشارکت اندک یا بدون نظارت شخص اول منتشر می‌شوند اشاره می کند که هدف آن دستکاری رتبه‌بندی جستجو با استفاده از سیگنال‌های رتبه‌بندی سایت شخص اول است.

سابقا در جریان اطلاع رسانی توصیه های گوگل به این نکته اشاره کرده بودم که در یک مورد بخصوص، گوگل صفحه فروش vpn را که در ساب دامنه سایت دانشگاه هاروارد بود، مصداق بارز اسپم دانست.

طی چند ماه گذشته، شکایات زیادی مبنی بر بدتر شدن نتایج جستجو وجود داشته که به نظر می‌رسید گوگل سایت‌های بزرگ را به جای سایت‌های کوچکتر رتبه‌بندی می‌کند.

در همان زمان، سخنگوی گوگل درخصوص رتبه بندی سایت های فروم و انجمن های گفتگو اینطور پاسخ داد:

ما می‌دانیم که مردم برای برخی از سوالات، به دنبال محتوایی هستند که از افرادی با تجربیات مرتبط ارایه می شود. هدف گوگل بر این اصل استوار است تا محتوایی که مفید است و مردم به دنبال آن هستند را به آنها نمایش دهد.

محتوای باکیفیت و بی‌کیفیت در انواع صفحات از جمله انجمن‌ها و بحث های ایجاد شده توسط کاربر وجود دارد و هدف ما هم نمایش بهترین‌های وب است. ما معتقدیم که پیشرفت‌های بیشنر رتبه‌بندی به ما کمک می‌کند تا محتوای باکیفیت‌تر را حتی اگر در انجمن ها باشد برای جستجوهایی که مفید است نمایش دهیم زیرا به ما کمک می‌کند تا در تشخیص اینکه چه زمانی چنین محتوایی واقعاً مفید است، بهتر عمل کنیم.

گوگل می گوید تغییرات رتبه‌بندی مارس 2024 قبل از قرارداد با Reddit انجام شده است.

سخنگوی این شرکت گفت: ما در تلاش هستیم تا محتوایی را که منعکس‌کننده دیدگاه‌های دست اول از تمام سایت‌ها در تمام حوزه ها هست را نمایش دهیم.

در ماه نوامبر بود که گوگل به همه ما توصیه کرد: کمربندهایمان را ببندیم؛ عبارتی که در ماه ژانویه و یک بار دیگر در ماه فوریه نیز تکرار شد. آیا این به‌روزرسانی همان موعودی است که منتظرش بودیم؟ خب، باید دید…


نویسنده علیرضا ناجی

سایر مقالات نویسنده

0

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ارسال دیدگاه