zhaket logo

چند نکته مهم که هنگام راه اندازی کسب و کار اینترنتی نباید از آن‌ها غافل شد

کسب و کار

7 دقیقه زمان مطالعه

آیا شما هم قصد دارید از روش‌های سنتی کسب و کار دل بکنید و سراغ روش‌های جدید و پربازده‌تر بروید؟ برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر تا صد باید اصول آن را بدانید. همان‌طور که نحوه کار در روش‌های اینترنتی متفاوت از روش‌های سنتی است، راه‌اندازی این کسب و کارها نیز اصول مربوط به خود را دارد که باید قبل از راه‌اندازی به آن‌ها توجه کنید. امروزه بسیاری از افراد سعی می‌کنند با تکنولوژی همراه شوند و آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی را بدانند. نکاتی وجود دارد که باید قبل از شروع کار به آن‌ها بپردازید و بدانید که رعایت آن‌ها نه تنها در پیشرفت شما مؤثر است بلکه ممکن است نیاز ضروری کارتان باشد و بدون آن‌ها نتوانید کسب و کار خود را راه بیندازید.

چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم؟

قبل از هر چیز باید بدانیم که چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم و قبل از شروع چه برنامه‌هایی باید داشته باشیم. برخی از این نکات ممکن است در ظاهر هیچ ربطی به کاری که قصد انجام آن را دارید، نداشته باشد. ولی به صورت غیرمستقیم می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای بر روی نتیجه و مراحل راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی بگذارد.

قبل از آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی ، خودتان را بشناسید

اگر ایده خاصی در ذهن دارید و می‌خواهید آن را اجرا کنید، ابتدا باید ببینید چقدر با توانایی‌ها و شخصیتتان همخوانی دارد. برخی کارها، به فعالیت‌های گروهی نیاز دارند و برخی نیز از دست یک نفر متخصص برمی‌آید. اول ببینید می‌توانید از عهده کار برآیید یا نیاز دارید برخی از خصوصیات اخلاقی خود را عوض کنید؟ همیشه هم نباید کار متناسب با خود را انتخاب کنید، برخی موقع لازم است خودتان را تغییر دهید و با کارتان وفق پیدا کنید!

البته شناخت خود، محدود به این موارد نمی‌شود و باید توانایی‌هایتان را هم در نظر بگیرید. ابتدایی‌ترین کاری که برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر باید به آن توجه داشته باشید، شناخت اینترنت و ترفندهای آن یکی از مهم‌ترین توانایی‌هایی است که باید داشته باشید. همچنین باید بتوانید با کامپیوتر کار کنید و هر چه در این زمینه و نرم‌افزارهای متعدد، تکنولوژی‌های روز و … ماهرتر باشید، بهتر کار خود را پیش می‌برید. قطعاً این امکان وجود دارد که نیروی متخصص را برای این کارها استخدام کنید؛ ولی دانستن این مهارت‌ها هم به کاهش هزینه‌تان کمک می‌کند، هم سبب می‌شود تا بتوانید راحت‌تر کارتان را مدیریت کنید.

هدف راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر تا صد را بدانید

هدف اولیه هر کسی برای راه انداختن شغل مورد نظرش، کسب درآمد است؛ اما آنچه مهم‌تر است و باید به آن توجه داشته باشید، اهداف، دستاوردها، نتایج و خدماتی است که دوست دارید ارائه دهید تا به کمک آن‌ها درآمد کسب کنید. دفتری بردارید و جز به جز اهدافتان را در آن بنویسید. حتی می‌توانید یک فایل ورد ایجاد کنید و اهدافتان را در آن به ردیف بنویسید. در این صورت اگر نیاز بود در میانه راه، هدفی حذف یا اضافه شود، به راحتی می‌توانید در فایل اهدافتان این کار را انجام دهید.

باید بدانید در بازه زمانی مشخصی به چه دستاوردهایی می‌خواهید برسید، چه درآمدی باید کسب کنید و چقدر هزینه برای رسیدن به این مرحله پرداخت کنید. هدف نهایی‌تان چیست، چه کارهای خیریه‌ای در این میان می‌خواهید انجام دهید و بسیاری اهداف دیگر که ممکن است با توجه به کسب و کار و شرایط خودتان متفاوت باشد.

هر چه هدف‌گذاری بر اساس مراحل راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی، دارای جزئیات بیشتر باشد و دقیق‌تر انجام گیرد، رسیدن به آن‌ها راحت‌تر و قابل دسترسی تر است. حداقل در هر مرحله می‌دانید که روی چه بخش‌هایی باید تمرکز بیشتری بگذارید و چه کارهای نیاز به توجه کمتری دارند. این امر سبب می‌شود تا بهتر پیش بروید.

دانش و مهارت‌های خود را در آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی بالا ببرید

حال که قصد دارید یک کسب و کار خاص راه‌اندازی کنید، باید روز به روز اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. درست است که باید بدانیم چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم؛ ولی بخش بعدی آن، این است که بدانید چگونه می‌توانید سطح اطلاعات خود را در این زمینه ارتقا دهید. سعی کنید کتاب‌ها، تجربیات، پادکست و هر منبع اطلاعاتی را در این زمینه پیدا کنید و از آن‌ها بهره ببرید. این روزها دست‌یابی به اطلاعات مربوط به هر کار بسیار راحت‌تر شده است و کسانی که می‌خواهند به فردی حرفه‌ای‌تر تبدیل شوند، راه برای آن‌ها باز است و فقط باید همت کنند.

قطعاً اولین اطلاعاتی که باید داشته باشید، در مورد پیش نیازهای یک کسب و کار است. چه چیزهایی نیاز دارید و چه اطلاعاتی باید خود و کارمندانتان داشته باشند. این‌ها همگی در افزایش بهره‌وری و راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر تا صد تأثیر زیادی دارد.

شناخت بازار و مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی

حال که می‌دانیم چه اطلاعاتی در مورد این که چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم باید کسب کنیم، بهتر است بازار هدف را هم در لیست این اطلاعات بگنجانیم. بدون شک هر کدام از مشاغل موجود، برای کسب درآمد باید محصول، کالا یا خدماتی را برای فروش به بازار هدف خود عرضه کنند. ممکن است فروش، به صورت فیزیکی نباشد و محصول خاصی برای فروش نداشته باشید. ولی باید بدانید که هر کسب و کاری یک بخش فروش دارد. به عنوان مثال معلم نیز با فروش علم و هنر خود درآمدزایی می‌کند و جزو خدمات محسوب می‌شود.

این مقاله را حتما بخوانید
آموزش همکاری در فروش و ایجاد وب سایت بازاریابی وابسته

شناخت بازار، با شناخت نیازهای جامعه شروع می‌شود. باید ببینید در حیطه کسب و کاری که قرار است راه‌اندازی کنید، چه افرادی به خدماتتان نیاز دارند. میزان نیاز آن‌ها چقدر است و چقدر می‌توانید نسبت به رقیبان خود در بازار خودی نشان دهید.

در اینترنت گشتی بزنید و ببینید کسب و کارهای رقیبتان چه کسانی هستند. می‌توانید از آن‌ها ایده بگیرید و روش‌های تبلیغاتی آن‌ها را بررسی کنید. میزان فروش آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بدانید بازار در چه وضعیتی است و چه ایرادهایی را می‌توانید برطرف کنید که فروش بیشتری داشته باشید.

شاید نتوانید به راحتی خود را به رقیبانی برسانید که سالهاست در یک زمینه کار کرده‌اند و خود را به عنوان یک برند معتبر در جامعه شناسانده‌اند؛ اما می‌توانید رشدی سریع داشته باشید و با بازاریابی و ارائه خدماتی که آن‌ها در حیطه کار خود ندارند، به راحتی خودتان را بالا بکشید و به مرور پیشرفت کنید.

برنامه‌ریزی برای مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی

چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم، این کار بستگی به این مسئله دارد که برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. در آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی همیشه یک مسئله باید دقیق تعیین شود. مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر تا صد بسیار مهم است.

ایده‌هایی که دارید باید با برنامه‌ریزی جز به جز آن را جلو ببرید. قبل از راه‌اندازی کسب و کار حتماً برنامه‌ریزی‌های کاملی داشته باشید. هنگامی که برنامه دقیقی برای مسیر شغلی خود داشته باشید، می‌توان با این روش کارهای خود را به راحتی جلو برد و دانست که چه کارهایی را در چه زمانی باید انجام داد. برنامه‌ریزی که برای مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی انجام می‌دهید، هر چه جزئیات بیشتری داشته باشد، کمتر در حین انجام کار، دچار سردرگمی می‌شوید. بهتر است در برنامه‌ریزی خود، میزان پیشرفت کار را تا زمان مشخص شده بگنجانند. در این صورت ارزیابی کار، در مراحل مختلف به خوبی انجام می‌گیرد. می‌توانید نقاط دارای مشکل را بشناسید، بدانید در چه زمینه‌هایی باید بیشتر کار کنید.

تعیین سرمایه و هزینه‌های آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی

ممکن است نیاز باشد برای راه‌اندازی کسب و کارتان و دریافت اطلاعات مورد نیاز، آموزش‌هایی را دریافت کنید یا هزینه‌هایی را پرداخت کنید. باید این هزینه‌ها را برآورد کنید و به هزینه‌های شروع و راه‌اندازی کسب و کار خود بیفزایید.

هر چند امروزه کسب و کارهای اینترنتی زیادی هستند که بدون هیچ سرمایه‌ای می‌توانید آن‌ها را راه‌اندازی کنید، ولی اکثر مشاغل نیاز به سرمایه اولیه هر چند اندک دارند. اگر خودتان سرمایه لازم برای راه‌اندازی کارتان را در اختیار دارید، مشکلی نیست ولی در غیر این صورت، باید هر چه سریع‌تر به فکر پیدا کردن یک سرمایه‌گذار باشید. اصول ارائه ایده و متقاعد کردن سرمایه‌گذار نیز از مهارت‌هایی است که باید بتوانید آن را فراگیرید.

قطعاً ایده‌تان را باید به گونه‌ای ارائه دهید که سرمایه‌گذار قانع شود، کسب و کارتان درآمدزا است و برای او صرف می‌کند. اگر نتوانید این مرحله را به درستی انجام دهید، نمی‌توانید هزینه‌ها را پرداخت کنید و عملاً هیچ کاری انجام نخواهید داد. ایده‌های زیادی وجود دارند که با عدم وجود سرمایه‌گذار، به راحتی کنار گذاشته شده‌اند و صاحبان خود را ناامید کرده‌اند.

علاوه بر این که باید هزینه‌ها را تا پایان کار برآورد کنید، بهتر است صرفه‌جویی در هزینه‌ها را به خوبی اجرا کنید. می‌توانید در بخش برنامه‌ها و هزینه‌های کار، در بخش‌های مختلف هزینه‌ها را برآورد کنید تا بدانید در هر سطحی چه مقدار هزینه نیاز دارید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

اگر می خواهید بدانید چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم باید نکاتی را در نظر داشته باشید. هر چند ممکن است این کار سخت نباشد  و روش‌های متعددی دارد، ولی اگر حرفه‌ای عمل نکنید و در مسیر اصولی پا پیش نگذارید، هیچ کاری از دستتان برنمی‌آید و به مرور با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

هدف‌گذاری و تعیین برنامه مشخص برای انجام کسب و کار و چیزی که قرار است به آن برسید، از مهم‌ترین کارهایی است که در ابتدا باید انجام دهید. بررسی بازار کار و نحوه عملکرد رقبا نیز نباید از برنامه‌هایتان کنار گذاشته شود. اطلاعات خود را روز به روز بالاتر ببرید تا نتیجه مهارت و تخصص خود را در کسب و کارتان مشاهده کنید.

تعیین سرمایه لازم و میزان هزینه‌ها نیز از دیگر مواردی است که باید به آن بپردازید. صرفه‌جویی و برنامه‌ریزی هزینه‌ها در هر برهه از کار به شما کمک می‌کند تا برنامه دقیقی را اجرا کنید و ارزیابی شما بهتر خواهد بود.


نویسنده سینا عباسی

سایر مقالات نویسنده

سینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که به‌صورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت می‌کند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی می‌باشد. سینا عباسی با تخصص و تجربه‌ای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر می‌دهد.

مطالب مشابه

0

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ارسال دیدگاه