متا تگ رفرش یا Meta Refresh چیست؟

سئو

5 دقیقه زمان مطالعه

ممکن است این تجربه را داشته باشید که در حال بررسی یک صفحه وب سایت، آن صفحه مجدد بارگذاری شده یا رفرش شده است. این فرآیند برای سایت هایی که نیاز دارند تا محتوای به روز و در لحظه را ارائه دهند (مانند سایت های خبری) کاربرد بیشتری دارد. یا ممکن است شما به عنوان یک مدیر سایت بخواهید کاربر را پس از گذشت مدت زمانی به صفحه ی جدید هدایت کنید، یا آدرس تمام صفحات 404 را به صفحه اصلی انتقال دهید. تمامی این موارد با استفاده از متا تگ رفرش امکان پذیر است. در این مقاله، به ارائه تعریفی از متا تگ رفرش، چگونگی استفاده از آن، مزایا و معایب آن می پردازیم. پیشتر شما را با انواع متا تگ ها آشنا کرده ایم.

تگ های HTML چیست؟

تگ های HTML قطعاتی از کد هستند که می توانند برای توصیف محتوای ما در موتورهای جستجو استفاده شوند. ما می توانیم از تگ های HTML برای مورد تاکید قرار دادن قسمت های مهم متن، توصیف تصاویر و حتی دادن دستورالعمل به ربات های موتور جستجو استفاده کنیم.

تگ های HTML همچنین بر رتبه صفحات ما در نتایج جستجو تاثیر دارد.

متا تگ رفرش یا Meta Refresh چیست؟

تگ Meta Refresh یک عنصر HTML در صفحه است که به مرورگر وب دستور می دهد تا صفحه را پس از یک بازه زمانی مشخص، بارگذاری مجدد یا رفرش کند. از این تگ می توان برای به روزرسانی خودکار محتوای صفحه در حالی که کاربر هنوز در همان صفحه است و محتوای آن به طور پی در پی در حال تغییر بوده و شما می خواهید به روزترین اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهید، استفاده کرد.

همچنین با استفاده از این تگ، refresh URL را می توان روی URL دیگری تنظیم کرد و زمان تغییر مسیر را می توان بسیار کم یا 0 تنظیم کرد، بنابراین به نوعی مثل تغییر مسیر عمل می کند. این نوع تغییر مسیر در سمت کاربر انجام می شود، بجای آنکه در سمت سرور انجام شود ( مانند ریدایرکت های 301 یا 302).

بارگیری مجدد صفحه کنونی با تگ Meta Refresh

متا تگ زیر را در بخش هدر سند HTML خود قرار دهید. این تگ برای تازه سازی صفحه فعلی، به این شکل است:

<meta http-equiv="refresh" content="300">

این قطعه کد، پس از 300 ثانیه صفحه فعلی را رفرش می کند.

ریدایرکت به صفحه جدید با متا تگ رفرش  

ریدایرکت از دیگر موارد استفاده دیگری از متا تگ رفرش است. وقتی از متا تگ های رفرش برای هدایت کاربر به صفحه وب دیگر استفاده می شود، کد به این صورت است:

<head>      
...  
  <meta http-equiv="refresh" content="2; URL=' ; 
...   
</head>

 

قسمتی از کد که محتوا = “2؛ url = http: //google.com/” را می خواند، برای مرورگر زمان انتظار برای انجام ریدایرکت و بارگذاری صفحه را مشخص می کند. در این حالت، تغییر مسیر در دو ثانیه انجام می شود و صفحه به google.com هدایت می شود.

مشکلات متا تگ های رفرش

استفاده از متا تگ های رفرش می تواند اشکالاتی نیز داشته باشد. ممکن است سایت هایی که از آنها استفاده می کنند توسط موتورهای جستجو به عنوان هرزنامه شناخته شوند. یک تغییر مسیر بسیار سریع می تواند کاربرانی را که مرورگرهای قدیمی دارند، در صفحه ای گیر بیندازد و تازه سازی صفحه می تواند کاربر را گیج کند. استفاده از برچسب های meta refresh نیز نگرانی هایی را در مورد امنیت ایجاد می کند. چنین نگرانی هایی وجود دارد که چرا بهتر است از HTTP یا تغییر مسیر سرور استفاده کنیم.

رایج ترین خطا هنگام استفاده از تگ رفرش برای هدایت به صفحه جدید، افزودن یک علامت نقل قول اضافی در وسط است. برای مثال، این روش نادرست است:

 content = "2؛ url ="  ".

اگر یک متا تگ رفرش تنظیم کرده اید و صفحه شما تغییر مسیر نداده است، ابتدا آن خطا را بررسی کنید.

این مقاله را حتما بخوانید
الگوریتم دزدان دریایی گوگل چگونه با دزدی محتوا مقابله می‌کند؟

چرا متا تگ رفرش مهم است؟

به طور کلی، استفاده از متا تگ رفرش یک تکنیک ضعیف و قدیمی است و بهتر است از آن اجتناب شود (مخصوصاً برای ریدایرکت ها). بسیاری از موتورهای جستجو، از جمله گوگل در دستورالعمل های وبمستر خود برای جلوگیری از مشکلات مربوط به سئو و قابلیت استفاده از متا تگ رفرش استفاده نکرده اند:

متا تگ رفرش هنگامی که از آن برای ریدایرکت یا هرگونه لینک جویس استفاده شود، قابل قبول نمی باشد.

این یک تکنیک رایج وب اسپم است که برای کلاکنینگ یا نمایش مطالب مختلف به کاربران و موتورهای جستجو استفاده می شود. اگر به درستی انجام نشود، ممکن است سایت شما به عنوان هرزنامه علامت گذاری شود.

متا تگ رفرش اغلب باعث می شود که دکمه برگشت مرورگر به درستی کار نکند. با کلیک روی دکمه برگشت، شما را دوباره به صفحه ای که در آن هستید، می برد.

اگر نمی‌توانید این مشکلات را حل کنید، تا زمانی که درگیر کلاکنینگ (عمدی یا غیر عمدی) نباشید، نباید تاثیر زیادی بر سئوی شما داشته باشد. با این حال، برای  به بالاترین سطح رساندن روند لینک جویس و به حداقل رساندن مشکلات مربوط به تجربه کاربری، بهتر است از استفاده از متا تگ رفرش اجتناب کنید.

ریدایرکت

راه حل

جایگزین های بهتری برای ریدایرکت یا به روز رسانی صفحه وجود دارد که باید به جای متا تگ رفرش استفاده شود:

برای ریدایرکت ها- از ریدایرکت 301 سمت سرور استفاده کنید. این ریدایرکت ها تمام یا بیشتر لینک جویس ها را به URL مورد نظر منتقل می کنند و تجربه کاربری بسیار بهتری را ارائه می دهند.

برای به روز رسانی صفحات – از AJAX برای به روز رسانی محتوای صفحه پس از یک بازه زمانی مشخص استفاده کنید. این روش بسیار ساده تر است، باعث اشتباه موتورهای جستجو نمی شود و تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهد. اکثر سایت های خبری یا رسانه های اجتماعی که صفحات سایت خود را مرتباً به روز رسانی می کنند، از این تکنیک استفاده می کنند.

معایب استفاده از متا تگ رفرش ها

متا تگ رفرش ها دارای اشکالاتی هستند:

هرزنامه نویسان برای درستکاری در موتورهای جستجو از ریدایرکت متا استفاده می کنند. موتورهای جستجو اغلب این سایتها را از پایگاه داده خود حذف می کنند. اگر برای ریدایرکت صفحات از متا تگ رفرش های زیادی استفاده می کنید، موتورهای جستجو ممکن است تشخیص دهند که سایت شما اسپم است و آن را از فهرست خود حذف کنند. اگر نیاز دارید یک آدرس قدیمی را به آدرس جدید هدایت کنید، بهتر است به جای آن از سرور 301 Redirect استفاده کنید. این ریدایرکت در واقع به موتورهای جستجو نشان می دهد که صفحه ای به طور دائمی منتقل شده است و باید رتبه بندی لینک ها را از آن صفحه قدیمی به صفحه جدید منتقل کنند.

ممکن است ریدایرکت سریع (کمتر از 2-3 ثانیه)  یک مشکل کارآمد باشد. این تنظیمات باعث می شود مرورگرهای قدیمی از دکمه بازگشت استفاده نکنند.

اگر تغییر مسیر سریع اتفاق بیفتد و به صفحه ای ناموجود برسند، خوانندگان شما ممکن است یک صفحه 404 را ببینند.

سخن پایانی

استفاده از تگ های متا رفرش می تواند باعث مشکلاتی نیز بشود. سایت هایی که از آنها استفاده می کنند ممکن است توسط موتورهای جستجو به عنوان هرزنامه یا اسپم شناخته شوند. ریدایرکت بسیارسریع می تواند کاربرانی را که از مرورگرهای قدیمی استفاده می کنند، در یک صفحه نگه دارد و بارگذاری مجدد صفحه، می تواند کاربر را گیج کند. استفاده ازتگ های متا رفرش نگرانی هایی را در مورد امنیت نیز ایجاد می کند. به دلیل وجود چنین مشکلاتی، بهتر است از HTTP یا تغییر مسیر سرور استفاده کنیم. آیا شما تجربه استفاده از متا تگ رفرش ها را دارید؟ شما میتوانید در قسمت نظرات با ما در مورد متا تگ رفرش ها در ارتباط باشید و سوالات و تجربیات خود را مطرح کنید.

محصول پیشنهادی

افزونه سئو اینستنتیفای | پلاگین Instantify

395,000 تومان

78.67%
بروز وردپرس

بروز وردپرس

محصول پیشنهادی

افزونه سئو رنک مث پرو | پلاگین Rank Math Pro

395,000 تومان

93.44%

محصول پیشنهادی

افزونه سئو لینک ساز خودکار | پلاگین Interlinks Manager

345,000 تومان

73.33%
جت وردپرس

جت وردپرس

محصول پیشنهادی

افزونه سئو و بهینه سازی خودکار تصاویر | پلاگین SEO Friendly Images Pro

345,000 تومان

91.11%
راد ایران

راد ایران

محصول پیشنهادی

افزونه سئو ووکامرس پرمیوم | پلاگین Yoast WooCommerce SEO Premium

345,000 تومان

91.11%
دیجیراتی

دیجیراتی

محصول پیشنهادی

افزونه سئو ویدئو های وردپرس | پلاگین Yoast Video SEO

345,000 تومان

73.33%
فروشگاه پارس

فروشگاه پارس

محصول پیشنهادی

افزونه سئو یواست پرمیوم | پلاگین Yoast SEO Premium

395,000 تومان

96.55%
دیجیراتی

دیجیراتی

محصول پیشنهادی

افزونه سئوی محلی وردپرس | پلاگین Yoast Local SEO Premium

345,000 تومان

100%
دیجیراتی

دیجیراتی

محصول پیشنهادی

افزونه موشک سئو | WP Schema Pro

345,000 تومان

82.39%
9

نویسنده سینا عباسی

سایر مقالات نویسنده

مطالب مشابه

0

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ارسال دیدگاه