خطای Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” یکی از هشدارهای اسکیما است که به عدم وجود امتیاز و نظر در صفحه محصول یا هر برگه ای که در آن یک اسکیما دارای review وجود دارد اشاره می کند. در سایت های فروشگاهی، گوگل بخاطر اسکیمای Product که در صفحه گذاشته اید، نتوانسته امتیاز و نظر را از فیلد های داخل آن شناسایی کند که به دلیل عدم درج مقدار فیدبک ها در اسکیمای فوق است.
معنی AggregateRating چیست؟به میانگین تعداد امتیازهای ثبت شده در صفحه محصول که در نتایج جستجو نشان داده می شود aggregateRating می گوییم.
خطای Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” از شما می خواهد تا در صفحه محصول شرایطی را فراهم کنید تا کاربران و مشتریان بتوانند بعد از خرید محصول، تجربه شان را بصورت نظر و ستاره ثبت کنند. در واقع این اقدام به خرید وابسته نیست و صرفا نیاز دارد تا مقادیر در دسترس سرچ انجین قرار گرفته شود.
نکته: هرگز در صفحه ای که نوایندکس است و یا برگه ای که از آیتم های نوایندکس تشکیل شده، هیچ نوع اسکیمایی را پیکربندی نکنید. اسکیما در صفحات نوایندکس خوانده نمی شود و وجود آنها در این نوع صفحات باعث خطاها و هشدارهای کنسول می شود.
سوال: آیا برای خطای Either offers review or aggregateRating می توان نظرات فیک قرار داد؟
پاسخ: از نظر کدنویسی می توانید اما از نظر منطقی خیر. فلسفه وجود اسکیما این است که در ساده ترین تعریف، بتوانید به ماشین برای درک بهتر کمک کنید، اما وجود داده های اشتباه و غیر واقعی به معنی فریب مخاطب است و اسکیما زمینه ساز جریمه سایت شما می شود.
وقتی برای صفحه محصول، نظر و ستاره درج می شود، این مقادیر در واقع یک اسنیپت جداگانه را تشکیل داده و بصورت Review Snippet شناسایی می شود. صفحه شما برای نظر و میانگین امتیازها مثبت می شود و ساختار صفحه که در اینجا برای ما مهم است دارای آیتم های Review خواهد بود.
از طرفی هنوز در اسکیمای Product رنک مث، هشدارهای زرد مربوط به review و aggregateRating را خواهید داشت. ذکر این نکته برای شما حائز اهمیت است که aggregateRating به تنهایی یک پراپرتی مستقل بشمار می آید که با Review ها معنی پیدا می کند. یعنی در صفحه محصول نباید هم با Product و هم با صفحه محصول، aggregateRating را تولید کرد. در واقع اصلا نیازی به درج امتیاز برای اسکیمای پروداکت رنک مث نیست.
صفحه شما بخاطر سبز و زرد بودن Product هیچ رتبه بالاتر و افت رنک نخواهد داشت، اما با درج دو aggregateRating در صفحه، تاثیر این کلاس و ساب کلاس های ارث بری شده، از بین خواهد رفت. ماژول اسکیما در رنک مث Schema Ready است و داده های موجود در صفحه محصول را از Review و aggregateRating برای ماشین تفسیر می کند.
- تست صحیح ریچ ریزالت صفحه محصول
تصویر بالا مشکل Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” را برای صفحه محصول پاسخ داده است. لطفا خوب دقت کنید، فلسفه مشکل review و aggregateRating یعنی محصول، نظر و امتیازی ندارد. در اینجا اسکیمای Product داده های محصول را حمل می کند و اسکیمای AggregateRating نیز به همراه Review ها در صفحه معنا خواهد داشت.
اگر نظرات و کامنت ها در سایت های وردپرسی از طریق محصول ووکامرسی ثبت شوند، گوگل آنها را یک آیتم review snippet شناسایی می کند و این رویوها بطور مستقیم به نتایج می آیند. در این شرایط دیگر مهم نیست که اسکیمای Product هشدار زرد رنگ Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” داشته باشد زیرا رویو های صفحه محصول از طریق کامنت های ووکامرس در صفحه ایجاد شده است.
در سایت های وردپرس که با رنک مث یا یوآست یا اسکیماپرو کار می کنند، وقتی برای مشکل review or aggregateRating، نظر و ستاره را در صفحه محصول گذاشتید، فیدبک ها بصورت مستقل شکل می گیرند.بدین ترتیب دیگر به هشدارهای زرد Product کاری نداشته باشید تا طی کراول های بعدی این موضوع توسط الگوریتم های گوگل شناسایی شود.
پلاگین های سئو در صفحات محصول یک اسکیمای Product می گذارند که دارای فیلد review است. این فیلد در صورتیکه خالی باشد هشدار زرد یا قرمز مربوط به رویو را در کنسول شناسایی می کند. از آنجاییکه ما نمی خواهیم بصورت دستی مقداری بگذاریم، پس کاری به هشدار مربوط به اسکیمای Product نداریم زیرا هشدارهای زرد اسکیما هیچ تاثیری و ربطی به رتبه بندی و کیفیت صفحه ندارند و فقط مربوط به نمایش یا عدم نمایش مقداری هستند که خالی است.
به همین دلیل است که کنسول جستجو و تست ریچ ریزالت برای Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” هشدار صادر می کند. حال ما می خواهیم در صفحات محصولی که کاربران فیدبک نداده اند، به موتور جستجو در خصوص Review و aggregateRating کمک کنیم تا بتواند با ساختار صحیح جودشان را درک کند. در اینجا برای اینکه موتور جستجو بتواند برای نظرات و امتیازها صفحه مان را بشناسد، از اسکیمای Product برای داده های محصولات و از قسمت کامنت ووکامرس برای صدور Review و aggregateRating بهره می بریم. پس داده های محصولات با Product و نظرات صفحه با aggregateRating ووکامرس کامل می شود. هدف بر این است که موتور جستجو قادر باشد پراپرتی های مختلف را بخوبی بشناسد و اینها را از آیتم های صفحه جمعاوری می کند.
اگر تست ریچ ریزالت صفحه محصول مانند تصویر بالا باشد، در صورتیکه هشدارهای زرد اسکیمای Product فقط برای Review و aggregateRating باشد، با توجه به اینکه Review Snippet از طریق نظرات صفحه گرداوری و شناسایی شده است، محصول شما برای تست اسکیمای صفحه قابل قبول است و هیچ مشکلی دیگر وجود نخواهد داشت. در این شرایط هشدارهای مربوط به Product را کاملا نادیده بگیرید زیرا ووکامرس برای صفحه review snippet را فراهم کرده است.
افراد زیادی هستند که بنا به دلایل مختلف از جمله حساسیت کارفرما ، تصور می کنند که زرد بودن رنگ اسکیما به معنی نقص در صفحه است. همانطور که قبلا شرح داده شد، اسکیما فقط باید با داده های واقعی و موجود تکمیل شود.
گوگل انواع اسکیمای موجود در یک صفحه را از منابع مختلف می خواند. در واقع از جمع آیتم های برگه وب، یک اسکیمای مادر شکل می گیرد که موجودیت اصلی صفحه نام دارد. به هیچ عنوان شکل نباید صرفا برای سبز شدن اسکیمای Product کدهای دستی را با درج Review سبز کرد. این سبک اسکیما نتنها هیچ تاثیری ندارد بلکه ساختار معنایی و مفهوم محصول را نابود می کند.
موجودیت صفحه محصول – Main Page Entity
طرحواره مادر، متشکل است از آیتم هایی که در یک برگه شناسایی می شود. به عنوان مثال از جمع اسکیمای Product با آیتم Review snippet، صفحه محصول هم برای داده های محصول ریچ می شود و هم ستاره ها را به نتایج می آورد. پس در صورتیکه در کنسول جستجو با هشدار Either “offers”, “review”, or “aggregateRating” مواجه شدید، این هشدار را برای اسکیمای محصول رنک مث و یوآست و اسکیما پرو در ووکامرس کاملا نادیده بگیرید و هرگز از هیچ فانکشنی استفاده نکنید. در این صفحه با درج کامنت و ستاره توسط مشتری، هشدار فوق رفع نمی شود اما مقدار امتیاز مورد نیاز صفحه از طریق ووکامرس برای سرچ انجین تشکیل می شود.
- هشدارهای زرد اسکیما یعنی این اسکیما می تواند در نتایج نمایش داده شود اما فیلد زرد غایب است.
- هشدارهای قرمز اسکیما یعنی این اسکیما نمی تواند در نتایج نمایش داده شود و هیچ تاثیری و نقشی در سئو و رتبه بندی و کیفیت صفحه ندارد.
در تصویر زیر می بینید که main structure صفحه مقادیر محصول زا از آیتم Product گرفته و مقادیر ستاره را از Review snippet. هشدارهای اسکیما را در صورتیکه برای شان مقداری ندارید کاملا نادیده بگیرید.
نویسنده علیرضا ناجی
سایر مقالات نویسندهعلیرضا ناجی، فعال حوزه سئو و اسکیما میباشد. وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت میکند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر مینماید.
جناب ناجی ما نمیتونیم قیمت در اسکیما درج کنیم از طرفی ریویو و ستاره هم نمی خواهیم فیک بزنیم پس هشدار قرمز رنگ داریم. اگر این کد رو بگذاریم در صفحه اشکالی داره یا کلا نگذاریم؟