مهم نیست در چه صنعتی هستید، پرداخت ناموفق اجتنابناپذیر است. اما این بدان معنا نیست که شما باید آنها را نادیده بگیرید. کسب و کارها حدود 62 درصد از مشتریانی را که پرداخت ناموفق را تجربه میکنند، از دست میدهند. بنابراین، نه تنها درآمد حاصل از هر پرداخت از دست رفته را از دست میدهید، بلکه ممکن است خرید آتی آن مشتریان را نیز از دست بدهید. طبق قوانین صحیح شما باید در زمان پرداخت ناموفق حتما با مشتریان تماس بگیرید. خبر خوب این است که پرداختهای ناموفق را میتوان به سرعت و به راحتی برطرف کرد – در بیشتر موارد، تنها کاری که باید انجام دهید ارسال درخواست پرداخت است. در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد خطای Payment failed صحبت کنیم و راهحل ارائه دهیم.
ارور Payment failed در وردپرس چیست؟
با مشاهده این خطا حتما به مشتری اطلاع دهید که پرداخت او انجام نشده و به او بگویید چگونه و چه زمانی آن را تکمیل کند. اما ایجاد لحن مناسب هنگام ارسال پیام پرداخت ناموفق میتواند یک چالش باشد. برای مشاهده خطا به ووکامرس → سفارشات در داشبورد وردپرس بروید.
ترتیب پرداخت ناموفق را پیدا کنید. یک پیغام قرمز رنگ “ناموفق” در کنار آن وجود خواهد داشت (یا میتوانید با نام مشتری یا شماره سفارش جستجو کنید). برای دریافت اطلاعات بیشتر روی شماره سفارش کلیک کنید.
در ستون سمت راست، کادری با عنوان یادداشتهای سفارش با لیست کامل جزئیات سفارش را مشاهده خواهید کرد. در آنجا، پیام «وضعیت سفارش از پرداخت در انتظار به ناموفق تغییر کرد» را همراه با یادداشت جداگانهای که دلیل آن را ذکر میکند، خواهید دید.
اما واقعا چگونه باید این خطا را برطرف کنیم تا دیگر اتفاق نیفتد؟
روش اول: غیرفعال کردن افزونه کش
در برخی موارد دیده شده که این خطا به علت وجود افزونه کش در سایت است. چنانچه از هر نوع افزونه کشی استفاده میکنید، حتما آن را غیرفعال کرده و مجدد مسیر پرداختی را چک کنید. اگر مشکل برطرف شد یا باید به فکر یک افزونه کش دیگر باشید یا اینکه این تداخل را با کمک گرفتن از یک توسعه دهنده برطرف کنید. چون متاسفانه ما مجبوریم افزونه کش نیز روی سایت خود داشته باشیم.
روش دوم: اطلاعات نادرست کارت
گاهی این پرداخت ناموفق و مشاهده خطای Payment failed بسیار ساده اتفاق میافتد. مشتری اطلاعات کارت خود از جمله شماره کارت، تاریخ انقضا و CVV2 را به اشتباه وارد میکند و قطعا این اتفاق میافتد و با پیام پرداخت ناموفق مواجه خواهد شد. به همین علت اگر شما به عنوان صاحب فروشگاه این مورد را برای تعداد اندکی از مشتریان مشاهده کردید حتما این مسئله را به آنها گوشزد کنید.
روش سوم: مشکل را با بانک چک کنید
دلایل متعددی وجود دارد که بانک یا صادرکننده کارت شما ممکن پرداخت را رد کند. مستقیماً با بانک یا صادرکننده کارت خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که تلاش برای پرداخت مشتری به هر یک از دلایل زیر مسدود نمیشود:
- وجوه کافی نیست.
- سقف خرید کارت اعتباری شما برای پوشش پرداخت کافی نیست.
- کارت شما از پرداخت آنلاین پشتیبانی نمیکند.
- کارت شما از پرداخت های بین المللی پشتیبانی نمیکند.
تمامی این موارد ممکن است برای مخاطب پیش بیاید.
روش چهارم: کد خطا AXLZNE یا HYTFSI
هنگام تسویه حساب، مشتری ممکن است خطایی مانند زیر دریافت کند:
خطا در تأیید کارت اعتباری. لطفاً در صورت مشاهده خطای HYTFSI با پشتیبانی تماس بگیرید.
این معمولاً به این معنی است که پرداخت مسدود شده یا خرید غیرفعال شده است. برای رفع خطا مراحل زیر را دنبال کنید:
با بانک یا صادرکننده کارت خود تأیید کنید که کارتی که میخواهید از آن استفاده کنید برای خرید مسدود نشده است.
روش پنجم: بررسی مشکل اهراز هویت
پیام خطا چیزی شبیه «احراز هویت لازم است» یا «درخواست مجاز نیست» خواهد بود. این خطا معمولاً زمانی اتفاق میافتد که سایت شما در اتصال به درگاه پرداخت مشکل دارد. برای مثال، اطلاعات حساب شما (مانند نام کاربری و رمز عبور) ممکن است نادرست باشد. با بررسی مجدد تنظیمات درگاه پرداخت در ووکامرس شروع کنید. تأیید کنید که کلید API شما کار میکند و نام کاربری و رمز عبور شما صحیح است. اگر با این کار مشکل برطرف نشد، سعی کنید اتصال خود را به طور کامل از درگاه پرداخت جدا کنید، سپس دوباره وصل کنید. در صورت لزوم، با تیم پشتیبانی ارائه دهنده خود تماس بگیرید.
روش ششم: بررسی یک تراکنش تکراری
پیام خطا چیزی شبیه به “یک تراکنش تکراری ارسال شده است” خواهد بود. این خطا زمانی رخ میدهد که چندین تراکنش با اطلاعات یکسان (شماره کارت اعتباری، نام، آدرس و غیره) در فاصله چند دقیقهای از یکدیگر انجام میشوند. این خطا زمانی اتفاق میافتد که شخصی سعی کند چندین بار در یک دوره زمانی کوتاه یک سفارش را انجام دهد.
اگر مشتری قانونی پس از دریافت پیام خطا تماس گرفت، به او حتما بگویید که صبر کند و دقایقی دیگر امتحان نماید. شاید آنها کد CVV خود را اشتباه وارد کرده و سعی کردهاند آن را برطرف کنند و سهواً فیلتر سفارش تکراری را تنظیم کردهاند. اگر این نوع خطاها را بارها و بارها از یک شخص مشاهده میکنید، ممکن است تقلب باشد.
روش هفتم: بررسی API key
کلیدهای API برای اتصال درگاه پرداخت شما به فروشگاه ووکامرسی استفاده میشود. به طور معمول، شما آنها را در تنظیمات درگاه پرداخت در داشبورد وردپرس خود وارد میکنید. اگر کلیدهای API شما اشتباه وارد شده باشند یا اگر حساب شما قطع شده باشد، ممکن است این پیام خطا رخ دهد. وارد درگاه پرداخت خود شده و کلیدهای API جدید را دریافت کنید – هر ارائه دهنده باید اسنادی برای یافتن آنها داشته باشد. سپس، آنها را در تنظیمات ووکامرس خود به روز کنید تا خطای Payment failed برطرف شود.
روش هشتم: بررسی مشکل در سایت
پیام خطا در اینن مورد بسیار متفاوت خواهد بود. کد خطا را از یادداشتهای سفارش با استفاده از اسناد درگاه پرداخت خود جستجو کنید – این مسئله به شما کمک میکند تشخیص دهید که آیا مشکل از سایت شما است یا خیر. به طور معمول، خطاهای سایت ناشی از وردپرس نسخههای قدیمی (مانند هسته وردپرس، تم ها و افزونه ها)، مشکلات سرور یا تداخل افزونهها هستند. پس دست به کار شده و هر آنچه در سایت شما بروز نیست را با احتیاط بروز کنید.
جمع بندی
هر فروشگاه اینترنتی قطعا برای فروش محصولات و خدمات خود درگاه پرداختی دارد که ممکن است این درگاه در شرایط خاصی پرداخت ناموفقی را رقم بزند. برای این منظور باید موارد متعددی را بررسی کرده تا مشکل برطرف شود. به همین علت در این مقاله دست به کار شدیم و تمامی موارد را با هم بررسی کردیم.
نویسنده بهاره کوهستانی
سایر مقالات نویسندهبهاره کوهستانی یک نویسنده و کارشناس حرفهای در حوزه وردپرس است که با چندین سال تجربه، مقالات آموزشی و راهنماهای کاربردی متعددی را برای کاربران منتشر کرده است. مطالب او به کاربران کمک میکند تا با بهرهگیری از ابزارها و تکنیکهای نوین، سایتهای خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند.