بدترین اتفاق در یک سایت، کندی سرعت آن است که هم شما را به عنوان مدیر سایت و هم کاربران را بشدت آزار میدهد. برای رفع این مشکل باید به دنبال راهحل بود اما قبل از این باید بدانیم که چه مواردی باعث بروز چنین اتفاقاتی میشود و سرعت سایت را پایین میآورد. در این مقاله به بررسی دلایل کندی سایت وردپرسی میپردازیم و سپس راه های افزایش سرعت را خواهیم گفت.
دلایل کندی سرعت سایت وردپرسی چیست؟
- بارگذاری پایین و پایین بودن کیفیت هاست
- استفاده از افزونههای سنگین و غیر استاندارد
- استفاده از نسخههای قدیمی PHP در هاست
- استفاده از API در وردپرس
- پایگاه داده نامنظم و بهم ریخته
- بارگذاری محتوای زیاد
- استفاده از ابزارک های غیر ضروری
همه اینها مواردی است که میتواند موجب افت سرعت سایت شود. و اما راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی چگونه است؟
راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی:
حال که دلایل افت سرعت سایت را متوجه شدیم، وقت آن است که راههای افزایش سرعت را نیز بدانیم.
1- انتخاب هاستی بهینه و استاندارد
در همان ابتدای کار حتما باید انتخاب درستی در رابطه با هاست داشته باشید. هاستی را از شرکتی معتبر انتخاب کنید که بعدها دچار مشکلات قطعی و عدم پشتیبانی نشوید. همچنین در میزان فضایی که قرار است تهیه کنید دقت کنید و با توجه به بزرگی و کوچکی کسب و کار خود نوع هاست را انتخاب کنید. این مورد تاثیر بسیار زیادی بر سرعت سایت دارد.
2- بررسی عملکرد سایت با تست عملکرد
مانیتورینگ و بررسی عملکرد سایت نیز یکی از مهمترین راه های افزایش سرعت سایت است زیرا میتوانیم مشکلات را بررسی کرده و به حل آنها بپردازیم. شما با ابزارهایی مانند Gtmetrix و Website Grader میتوانید بررسیهای لازم را انجام داده و بنا به اطلاعاتی که در اختیارمان قرار میدهد مشکلات را برطرف کنیم.
3- بروزرسانی همیشگی و کامل افزونه ها و قالب
گاهی عامل اصلی کندی سایت، افزونهها و قالب بروز نشده است. قطعا باید همیشه بروز باشید و افزونهها را بعد از تست کردن در فضای تستی حتما در سایت اصلی نیز بروز کنید. قالب وردپرس هم دقیقا باید همینطور بروزرسانی شود تا عملکرد بهتری را به شما بدهد.
4- صفحه بندی کردن دیدگاه ها
اگر امکان ایجاد دیدگاه را برای نوشتههای خود فعال کردید یادتان باشد که دیدگاهها را صفحه بندی کنید. وجود تعداد زیادی دیدگاه در یک صفحه بشدت موجب کندی آن شده و جلو سرعت سایت را میگیرد اما صفحه بندی کردن آن میتواند موجب بهبود وضعیت شود.
5- استفاده از آخرین نسخه پی اچ پی
PHP یک زبان برنامه نویسی است که وردپرس بر پایه آن ایجاد شده است و یک زبان سمت سرور است، و این یعنی فایلهای آن در وب سروری که سایت را میزبانی میکند ذخیره و اجرا میشود. مانند قالبها و افزونهها. بروز نشدن آن موجب کندی سایت میشود پس باید همیشه از آخرین نسخه بهره ببرد. این مسئله را حتما به هاستینگ خود اطلاع دهید.
6- بهینه سازی تصاویر
بهینه بودن تصاویر مسئله مهمی است که حتما باید انجام شود. این امور شامل کم کردن حجم تصاویر بدون افت کیفیت است. این کار را میتوان در نرمافزارهای ادیت انجام داد یا به کمک برخی وبسایتهای فشرده سازی امکانپذیر است.
7- کاهش اندازه فایل های سی اس اس و جاوا اسکریپت
CSS و جاوا اسکریپت فایلهای مهمی در سایت شما هستند که صفحات شما را ارتقا میدهند. با این حال، هر بار که مخاطب صفحهای را بارگذاری میکند، این فایلها باید از سرور وب شما به یک مرورگر وب ارسال شوند. پس، هرچه این فایلها را کوچکتر کنید بدون اینکه بر ظاهر و عملکرد سایتتان تأثیر بگذارد، صفحات شما سریعتر باز میشوند.
8- حذف افزونه های بیکار
تا به حال فکر کردهاید چرا یک افزونه وردپرس بیفایده و بیکار باید در سایتتان حضور داشته باشد؟ وجود این مدل افزونهها نه تنها سودی برایتان ندارد بلکه میتواند موجب افت سرعت سایت گردد. پس بهترین راه این است که بطور کامل این نوع افزونهها را حذف کنید.
9- نصب افزونه و قالب استاندارد
زمانی که قرار است قالب یا افزونهای را روی سایت خود نصب کنید حتما از استاندارد بودن آن مطمئن شوید. افزونههای متفرقه و غیر استاندارد نه تنها آسیب بدی به سایت شما میزنند بلکه سرعت سایت را نیز بسیار کاهش میدهد.
10- استفاده از CDN
یکی دیگر از دلایل مهم عملکرد ضعیف فاصله در دنیای واقعی است. صفحات سایت شما باید در هر دستگاه و هر موقعیتی قابل نمایش باشند. این به طور خاص برای کاربران بین المللی و کاربران در مناطق دور افتاده نیز باید دیده شوند. این کار را میتوان با شبکه توزیع محتوا یا CDN آسان ساخت.
11- بارگذاری صفحات با کمک Lazyload
یکی از مواردی که بشدت روی صفحات سایت تاثیر منفی میگذارد، تصاویر و محتواهایی هستند که در هنگام بارگذاری ما را دچار مشکل میکنند و همین مسئله باعث افت سرعت خواهد بود. برای این منظور کمک گرفتن از افزونههای lazyload بسیار ضروریست.
12- آپلود ویدیوها و فایل ها در سروری مجزا
اگر کسب و کارتان مدام نیازمند وجود ویدیوها و فایلهایی برای دانلود است، به سرور اصلی سایت اصلا فکر نکنید و حتما برای آن سرور مجزایی تهیه کنید. اینگونه میتوانید حجم وارد شده بر هاست اصلی را کاهش دهید تا شرایط بهتر شود.
13- فشرده کردن فایل ها با Gzip
GZIP یک روش فشرده سازی بدون ضرر و افت کیفیت است که به طور گسترده برای ارسال فایلها از طریق اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد. GZIP میتواند اندازه فایلها را تا 70% کاهش داده و فایلها را در زمان بسیار کمتر نسبت به سایر روشهای فشرده سازی فشرده میکند. هنگامیکه فشرده سازی GZIP را روی وبسایت خود اعمال میکنید، فایلهای شما سریعتر برای کاربران ارسال خواهد شد زیرا از پهنای باند بسیار کمتری نسبت به فایلهای فشرده نشده استفاده میکنید.
14- محدود کردن اسکریپت های خارجی
اسکریپتهای خارجی کدهایی هستند که وبسایت از آن استفاده میکند، اما در وب سرور ذخیره نمیشوند. این نوع اسکریپتها با ابزارها و افزونههای تجزیه و تحلیل مانند Google Analytics و Crazy Egg، شبکههای تبلیغاتی مانند Google AdSense و قرار دادن کدهای رسانههای اجتماعی به وجود میآیند. بسیاری از قالبهای وردپرس نیز برای بارگیری فایلهای جاوا اسکریپت و فایلهای CSS به اسکریپتهای خارجی متکی هستند.
15- استفاده از افزونه کش وردپرس
افزونه کش وردپرس کاری میکند تا صفحاتی که یک بار بارگذاری میشوند، در دفعات بعدی به سرعت مشاهده شوند. در واقع این یک قابلیت عالی برای وبسایتهاست که با کمک افزونههایی مانند افزونه wp rocket امکانپذیر میشود.
16- غیر فعال کردن پینگ بک و ترک بک
پینگ بک و ترک بک دو گزینه در وردپرس هستند که وقتی به وبسایتهای خارجی در محتوای سایت خود لینک میدهید به آنها هشدار میدهند. به عنوان مثال، اگر پست وبلاگ شما حاوی پیوندی به سایتی است، میتوانید وردپرس را طوری پیکربندی کنید که به صاحبان آن سایت اطلاع دهد که به وبسایت آنها پیوند دادهاید. آنها همچنین برعکس عمل میکنند اگر شخصی به سایت شما لینک داد، به شما اطلاع خواهد داد. با غیرفعال کردن این مورد سرعت بارگذاری بهبود مییابد.
جمع بندی
واقعیت این است، سایتی که سرعت بارگذاری کندی داشته باشد، مخاطبین را فراری میدهد. ما به عنوان صاحب سایت باید حواسمان به این موضوع باشد و آن را مدام تحت نظر بگیریم.
نویسنده بهاره کوهستانی
سایر مقالات نویسندهبهاره کوهستانی یک نویسنده و کارشناس حرفهای در حوزه وردپرس است که با چندین سال تجربه، مقالات آموزشی و راهنماهای کاربردی متعددی را برای کاربران منتشر کرده است. مطالب او به کاربران کمک میکند تا با بهرهگیری از ابزارها و تکنیکهای نوین، سایتهای خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند.