وردپرس دارای بخشهای متعددی در پیشخوان خود است که افراد با کمک آن میتوانند مدیریت درستی داشته باشند. یکی از مهمترین امکانات اصلی آن بخش تنظیمات است که آن را از منوی سمت راست میتوان مشاهده کرد. در واقع این قسمت شامل تنظیمات از جمله عمومی، نوشتن، خواندن، گفت و گو، رسانه، پیوندهای یکتا، حریم خصوصی و… است. در این بخش ممکن است سایر گزینههایی بنا به نصب برخی افزونهها مشاهده شود اما گزینههای اصلی همانهایی هستند که ذکر کردیم. اما امروز سر و کارمان با قسمت تنظیمات عمومی وردپرس بوده و میخواهیم بخشهای مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم.
نحوه تنظیمات عمومی وردپرس
تنظیمات این بخش بسیار ساده و واقعا عمومی هستند اما کاملا واجب و کاربردی! یعنی قطعا باید بررسی شده و مطابق استاندارد سایت تنظیم شوند. معمولا به تنظیمات عمومی، تنظیمات همگانی نیز میگویند که قسمتهای پایه و مهمی را شامل میشود. در ادامه به معرفی هر بخش میپردازیم.
- عنوان سایت: این بخش مربوط به اسم سایت شما میشود. به عنوان مثال اسم این سایت ژاکت است و باید کلمه ژاکت را در این بخش وارد کنید تا افراد بدانند نام سایت شما دقیقا چیست. این عنوان با نگه داشتن ماوس روی تب مرورگر نمایان میشود.
- معرفی کوتاه: در اینجا با وارد کردن یک جمله شرح میدهید که این سایت چیست و چه هدفی دارد. مثلا یک پایگاه آموزشی وردپرس.
- نمادک سایت: حتما با لوگویی که در نوار بالای مرورگر سمت چپ برای هر سایتی ظاهر میشود مواجه شدهاید. این نمادک یا favicon موردی است که شما باید در این بخش از تنظیمات عمومی وردپرس بارگذاری کنید.
- نشانی وردپرس (URL): در این بخش باید آدرس سایت وردپرسی خود را با https وارد کنید.
- نشانی سایت (URL): از قضا این بخش نیز مربوط به نشانی سایت است که دقیقا همانگونه که نشانی وردپرس را پر کردید، باید پر شود.
- آدرس ایمیل مدیریت: شما باید ایمیلی را برای بخش ادمین خود درنظر بگیرید. معمولا هر اتفاقی در وردپرس شما بیفتند به آدرس ایمیل شما اطلاعرسانی میشود. حتی برای تغییر رمز عبور و نام کاربری شما را مطلع کرده و تایید میگیرد. پس در این بخش حتما آدرس ایمیلی وارد کنید.
- عضویت: اگر قرار بر این باشد که سایتتان امکان ثبت نام و عضو شدن داشته باشد میتوانید از این گزینه استفاده کرده و به افراد اجازه دهید تا عضو سایت شوند.
- نقش پیشفرض کاربر تازه: در این بخش میتوانید نقشها را مشخص کنید. اینکه کاربران در چه نقشی قرار دارند؛ مشترک، نویسنده، ویرایشگر، مدیر کل و …
- زبان سایت: زبان سایت از این قسمت مشخص میشود. بطور پیشفرض برای ما ایرانیها فارسی است اما اگر میخواهید سایتی با زبان خارجی بسازید در این بخش میتوانید زبان موردنظر را انتخاب کنید. البته که این قسمت در همان مراحل اولیه نصب مشخص میشود.
- زمان محلی: در این بخش امکان تغییر و تعریف زمان یا ساعت مشخص میشود. با مشخص کردن منطقه خود مثلا تهران، زمان سایت به وقت تهران درنظر گرفته میشود.
- ساختار تاریخ: در این بخش میتوان مشخص کرد که تاریخ در پستها به چه صورت نشان داده شود. مثلا ماه بصورت نوشته بیاید یا عددی و …
- ساختار زمان: در این بخش نیز میتوان ساختاری برای نمایش تایم در اختیارتان قرار گرفته که میتوانید آن را مثلا قبل از ظهر، بعدازظهر و … مشخص کنید.
- روز آغازین هفته: در پایان این تنظیم قرار دارد که اولین روز هفته را مشخص میکند که در حال حاضر برای ما از شنبه است.
جمع بندی
همانطور که ملاحظه کردید، در این بخش تنظیمات ساده اما اساسی وجود دارد که به کمک آن میتوانیم موارد مهمی را پیکربندی کنیم و حتما هم باید به آن بپردازیم. سعی کردیم در این مقاله بطور کامل تنظیمات عمومی وردپرس را برایتان تشریح کنیم تا بتوانید بهتر با آن آشنا شده کار کنید.
نویسنده بهاره کوهستانی
سایر مقالات نویسندهبهاره کوهستانی یک نویسنده و کارشناس حرفهای در حوزه وردپرس است که با چندین سال تجربه، مقالات آموزشی و راهنماهای کاربردی متعددی را برای کاربران منتشر کرده است. مطالب او به کاربران کمک میکند تا با بهرهگیری از ابزارها و تکنیکهای نوین، سایتهای خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند.