باور غلطی که در بین بسیاری از صاحبان سایتها یا وبلاگها وجود دارد این است که قالب وردپرس به صورت پیش فرض یک قالب سئو دوست (SEO Friendly) است در صورتی که اینگونه نیست. وردپرس از نظر سئو یکی از بهترین CMSها میباشد اما با این حال میتوان با ویرایش قالب سایت اقدامات زیادی به منظور شخصی سازی قالب وردپرس انجام داد تا به یک سایت کامل از نظر سئو تبدیل شود.
راهاندازی یک سایت یا وبلاگ با بهترین و خلاقانهترین محتوا، بدون مخاطب از ارزش زیادی برخوردار نخواهد بود. در واقع این مخاطبان و تعداد بازدید است که رتبه و ارزش یک سایت را بالا میبرد. از روشهای مهم افزایش مخاطبان سایت میتوان به توجه به استانداردهای سئو در تولید محتوا اشاره کرد که در سایتهای وردپرس طراحی قالب آن نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بنابراین ویرایش قالب سایت میتواند در بهینه شدن سئوی آن تأثیر بسزایی داشته باشد و رتبه سایت شما در موتورهای جستجو را افزایش داده و در نتیجه باعث افزایش مخاطبان آن شود. البته موارد دیگری برای افزایش مخاطب های یک سایت وردپرسی وجود دارد که در آموزش وردپرس به آن پرداخته شده است.
در این مقاله قصد داریم شما را با راههای شخصی سازی قالب وردپرس و تأثیر آن در جذب مخاطب یا سئو بهتر آشنا نماییم.
ویژگیهای یک قالب وردپرس سئو فرندلی
به طور حتم اولین سوالی که در ذهن شما شکل خواهد گرفت این است که چگونه میتوان سئو سایت را از طریق ویرایش قالب سایت یا شخصی سازی قالب وردپرس بهینه کرد تا برای موتورهای جستجو نیز بهینه شود؟ آنقدرها هم که فکر میکنید دشوار نیست فقط کافیست به نکاتی که در ادامه طرح میشود دقت نمایید.
-
قالب سایت باید واکنش گرا باشد
یک قالب سایت واکنش گرا به دو دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است:
- سئو: موتور جستجوی گوگل اولویت اول را به قالبهای بهینه برای موبایل اختصاص میدهد. از این رو سایتهایی که قالب آنها برای نسخه موبایل بهینه نشده باشند در حالت دسکتاپ نیز رتبه خوبی کسب نمیکنند.
- کاربران: بیشترین زمان استفاده از اینترنت توسط کاربران به وسیله گوشی تلفن همراه میباشد از این رو هدایت آنها به صفحه سایتی که برای موبایل بهینه نشده باشد و نیاز به چرخش گوشی و حرکتهای افقی در صفحه داشته باشد و بارگذاری طولانی مدت محتوای صفحه باعث میشود مخاطبان سایت خود را از دست بدهید.
پس برای جذب مخاطب بیشتر قالب سایت خود را برای نمایش در صفحه موبایل بهینه سازی کنید. ویرایش قالب سایت متناسب با صفحه موبایل بر اساس سیاستهای جدید گوگل در رتبهبندی سایتها در زمان جستجو باعث ارتقای رتبه سایت شما شده و در نتیجه مخاطبان بیشتری که زمان زیادی را با استفاده از گوشی در اینترنت سپری میکنند به سمت سایت شما هدایت میشوند.
پس از راهاندازی سایت و شخصی سازی قالب وردپرس ، بهینه بودن سایت خود در موبایل را به راحتی تست کنید. برای اینکار میتوانید سایت خود را در گوشی موبایل بوسیله گوگل جستجو کرده و قالب آن را مشاهده کنید. برای بهبود سئو موبایل میتوانید از ابزارهایی مانند mobiReady و Screenfly استفاده کنید که سایت شما را در اندازه صفحات مختلف شبیهسازی میکنند و اطلاعات مفیدی از وضعیت قالب سایت در اختیار شما قرار میدهند.
-
قالب سایت باید متناسب با عملکرد بهینه شده باشد
بعضی اوقات ممکن است رعایت استانداردهای سئو کمی پیچیده به نظر برسند اما بسیاری از تکنیکها وجود دارند که بسیار ساده و آسان هستند و فقط نیاز به کمی تفکر و تعقل دارند. به عنوان مثال کاربران دنیای اینترنت به سایتهای کند علاقهای ندارند حتی اگر موتورهای جستجو به عنوان رتبه اول آن را پیشنهاد داده باشند.
از این رو با ویرایش قالب سایت خود متناسب با محتوایی که در آن به مخاطب ارائه میدهید میتوانید مدت زمان بارگذاری سایت خود را کاهش دهید و به اصطلاح سایت خود را سریع کنید. ارائه شدن محتوا و بارگذاری سریع صفحات سایت حتی در حد 1 یا 2 ثانیه تأثیر بسیار زیادی در جذب مخاطب خواهد داشت.
برخی مواردی که برای افزایش سرعت بارگذاری و ارائه محتوا میتوانید انجام دهید شامل موارد زیر است:
- بارگذاری کند (فقط برای تصاویر نه برای متن)
- غیر فعال کردن Java Script
- به حداقل رساندن فایلهای CSS و JavaScript
- استفاده از تصاویر با اندازه و حجم متناسب
بعد از راهاندازی سایت و درج محتوای آن حتما سرعت بارگذاری سایت خود را آزمایش کنید. برای این کار ابزارهای مختلف تست سرعت سایت وجود دارد:
- استفاده از سایت GTmetrix
- استفاده از سایت Page Speed Insights
با استفاده از این ابزارها به جزئیاتی از سرعت بارگذاری سایت خود پی خواهید برد و در نتیجه میتوانید در صورت کند بودن بارگذاری اقداماتی جهت شخصی سازی قالب وردپرس انجام دهید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.
-
محتوای قالب سایت شما باید index شده باشد
به این معنی که محتوای قالب سایت شما باید به گونهای باشد که در موتور جستجوی گوگل در صورت جستجوی موضوعی مرتبط در اولویت بوده و برای کاربر به نمایش درآید. از این رو یک سری خطاها و اشکالات کوچک در محتوای سایت میتواند از تجزیه و تحلیل محتوای صفحه توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو جلوگیری کند و این یک فاجعه در سئو است. اگر محتوای صفحه دارای خطا و اشکال باشد در نتیجه غیر قابل خواندن بوده و به همین دلیل موتور جستجو نمیتواند آن را فهرستبندی کند.
خزنده بودن سایت خود را میتوانید در کنسول گوگل جدید به شیوه زیر آزمایش کنید:
- به صفحه URL Inspection بروید
- در نوار بالای صفحه URL سایت خود را که میخواهید آزمایش کنید وارد نمایید.
- در سمت راست بر روی Live Test کلیک کنید.
- بر روی گزینه View Tested Page کلیک کنید.
-
قالب سایت باید دارای دادههای ساخت یافته باشد
یکی از نکاتی که در شخصی سازی قالب وردپرس یا ویرایش قالب سایت خود باید در نظر بگیرید استفاده از دادههای ساخت یافته میباشد که از نظر سئو مزیت بزرگی برای سایت شما به حساب میآید.
دادههای ساخت یافته در بسیاری از سایتها وجود ندارد بنابراین شما با استفاده از آن مزیت بزرگتری نسبت به سایر سایتها خواهید داشت. از مزیت استفاده از دادههای ساخت یافته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دادههای ساخت یافته به موتور جستجو این امکان را میدهند که محتوای سایت شما را بهتر درک کنند. به عنوان مثال اگر در سایت خود محصولی را به فروش میرسانید و در کنار تصویر آن عددی به عنوان قیمت درج کردهاید، داده ساخت یافته کمک میکند که موتور جستجو این عدد را قیمت کالا بداند و نه سایز یا تعداد یا هر مقدار دیگری.
- دادههای ساخت یافته میتوانند اسنیپتهای غنی به وجود آورند. اسنیپتهای غنی نتایج جستجوی سایت شما را از بقیه متمایز کرده و در نتیجه نرخ کلیک را بهبود میبخشد.
-
قالب سایت باید شامل دادههای متا باشد
آسانترین راه برای افزایش مخاطب سایت توجه به دادههای متا در شخصی سازی قالب وردپرس خواهد بود. زیرا زمانی که کاربری موضوعی را جستجو میکند عنوان صفحه و توضیحات متا دو گزینهای هستند که در نتایج جستجو برای کاربر به نمایش درمیآیند. دادههای متا به کاربران کمک میکند تا بتوانند برای مراجعه یا عدم مراجعه به یک سایت تصمیم بگیرند. در نتیجه یک عنوان خوب در کنار توضیحات متای خوب باعث افزایش نرخ کلیک سایت شده و یک سیگنال مثبت برای موتورهای جستجو در اینترنت میباشد.
برای ویرایش قالب سایت عناوین و توضیحات را در فایلهای قالب سایت قرار ندهید. برای این منظور، میتوانید در وردپرس یک فیلتر را مانند زیر بر روی عملکرد فایل wp_title اعمال کنید:
<title><?php wp_title(”); ?></title>
این فیلتر به شما این امکان را میدهد که زمانی که یک افزونه یا پلاگین سئو فعال است، آن را غیر فعال کنید.
-
قالب سایت به محتوای صفحهبندی شده مناسب نیاز دارد
استفاده از قالب سایت با محتوای صفحهبندی شده در افزایش مخاطبان و افزایش نرخ کلیک سایت بسیار مؤثر است و به موتورهای جستجوگر کمک میکند که صفحه خاصی از سایت را به عنوان جزئی از کل تشخیص دهند. به عنوان مثال برای طراحی سایت خبری یا فروشگاه اینترنتی جهت دستهبندی مقالات یا محصولات حتما از برچسبهای rel=”next” و rel=”prev” استفاده نمایید و محصولات یا محتوای سایت خود را در صفحات مختلف دستهبندی کنید.
به عنوان مثال تنظیمات ویرایش قالب سایت به این صورت است:
- صفحه اول دارای برچسب rel=”next” به صفحه 2 است.
- صفحه دوم دارای برچسب rel=”prev” به صفحه 1 و برچسب rel=”next” به صفحه 3 میباشد.
- صفحه آخر فقط دارای یک برچسب rel=”prev” به صفحه ماقبل آخر میباشد.
-
صفحات نتایج جستجوی داخلی را مسدود کنید
اگر در طراحی قالب سایت خود نتایج جستجوی داخلی را در نظر گرفتهاید بسیار عالی است اما به یاد داشته باشید که در ویرایش قالب وردپرس آن را مسدود کنید. به گفته مت کاتس (Matt Cutts) کارشناس ارشد سئو و از مهندسین طراحی گوگل، وجود صفحات نتایج جستجوی داخلی در سایت ارزش و اعتباری برای کاربران ندارد و بنابراین بهتر است از قالب سایت حذف شود.
سادهترین راه برای مسدود کردن نتایج جستجوی داخلی در قالب سایت استفاده از برچسب noindex رباتها میباشد.
<meta name=”robots” content=”noindex,follow”/>
-
قالب سایت باید دارای تگها یا برچسبهای هدر معنادار باشد
در مبحث آموزش شخصی سازی قالب وردپرس یا آموزش تغییر قالب سایت ، مبحث تگ هدرها (H1, H2, H3, …) آسانترین قسمت آن میباشد که روشی عالی برای تولید محتوا بر اساس استانداردهای سئو میباشند. اما متأسفانه بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان سایتها به این مقوله در تولید محتوای سایت خود توجه نمیکنند.
سادهترین راه استفاده از تگ هدرها (H1, H2, H3, …) به این شرح است:
- هر صقحه فقط باید دارای یک تگ H1 باشد
- در صورت تمایل و بسته به نوع محتوای تولیدی میتوانید از چندین تگ H2, H3 و H4 استفاده نمایید.
- اندازه فونت استفاده شده برای تگها باید بر اساس سلسله مراتب تغییر کند.
- تگ H1 فقط باید عنوان صفحه یا عنوان پست (محتوا، مقاله یا …) باشد.
- هیچگاه نباید برای استفاده از لوگو از تگ H1 استفاده شود.
-
دانش خود را بهروز نگه دارید
قوانین سئو همیشه در حال بروزرسانی و پیشرفت است. عواملی که در گذشته در رتبهبندی سایتها بسیار مؤثر بوده و عملکرد عالی داشتند امروز ممکن است دیگر تأثیری نداشته باشند. موتورهای جستجو هر سال الگوریتمهای خود را بهروزرسانی میکنند از این رو قواعد سئو نیز در حال تغییر و بهروزرسانی هستند.
پس برای اینکه قالب سایتی بهروز و منطبق با جدیدترین تغییرات سئو داشته باشید همواره قوانین جدید را دنبال کرده و تلاش کنید ویرایش قالب سایت خود را بر اساس آنها انجام دهید تا رتبه سایت شما همیشه در بالاترین حد قرار داشته باشد و در نتیجه مخاطبان بیشتری جذب سایت شما شوند. برای اطلاع از نحوه به روز بودن قالب سایت وردپرسی خود می توانید به مقاله آموزش وردپرس ژاکت سر بزنید .
امروزه با توجه به اینکه استفاده از موتورهای جستجو یکی از اصلیترین راههای دسترسی به محتواها و سایتهای مورد نظر میباشند، رعایت استانداردها و قوانین سئو در شخصیسازی قالب سایت از اهمیت بسیاری برخودار است زیرا توجه به این امر باعث افزایش رتبهبندی سایت شما شده و در هنگام جستجو توسط موتورهای جستجو جزو اولین سایتهایی که حاوی محتوای مورد نظر هستند به نمایش درخواهد آمد و در نتیجه باعث افزایش مخاطبان سایت خواهد شد. در این مقاله تلاش کردیم با ارائه چند تکنیک و ترفند ساده، آموزش شخصی سازی قالب وردپرس را به شما ارائه دهیم تا با رعایت این نکات ساده و کاربردی مخاطبین بیشتری برای سایت خود جذب نمایید.
ژاکت را دنبال کنید
ژاکت در اینستاگرام
ژاکت در فیسبوک
ژاکت در لینکدین
ژاکت در توییتر
فعلی
چگونه با شخصی سازی قالب وردپرس مخاطب بیشتری جذب کنیم؟
نویسنده سینا عباسی
سایر مقالات نویسندهسینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که بهصورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. سینا عباسی با تخصص و تجربهای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر میدهد.