blog top bar
zhaket logo

صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چگونه کار می‌کند؟

وب

8 دقیقه زمان مطالعه

آیا می دانید صفحه فرود چیست ؟ صفحات فرود در عین سادگی ممکن است موضوعی گیج کننده برای صاحبان سایت باشد. برای آشنایی بیشتر با صفحات فرود باید در ابتدا به این سوالات پاسخ دهیم: صفحه فرود چیست ؟ ویژگی های صفحه فرود چیست ؟ آیا هر صفحه ای که وارد آن می شویم یک صفحه فرود است؟ صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس چه صفحاتی هستند و آیا می توان آنها را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کرد؟

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست ؟

در دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال، صفحه فرود صفحه‌ای است که به طور خاص برای یک هدف طراحی شده‌ است و آن هدف عبارت است از: فراهم کردن بازدید کننده و مخاطب برای یک صفحه. بازاریابان به طور معمول این نوع صفحات را به عنوان بخشی از یک کمپین بازاریابی ایجاد می‌کنند. این کمپین ها می توانند برای موضوعاتی از قبیل ثبت نام در یک رویداد، عضویت در یک خبرنامه و یا کمک مالی به یک موسسه خیریه ایجاد شوند. در واقع صفحات فرود به طور کامل بر روی یک اقدام واحد متمرکز هستند و با تمرکز و حذف عوامل حواس‌پرتی ممکن، شانس تبدیل را افزایش می‌دهد.

طراحی لندینگ پیج یکی از مهمترین مباحثی است که یک طراح سایت باید بداند. طراحی صفحه فرود برای هر هدفی از سرفصل‌های آموزشی مهمی است که در هر دوره طراحی سایت وقت بسیاری را به آن اختصاص می‌دهند. در دوره آموزش طراحی وبسایت ژاکت آکادمی هم که شامل پنج دوره آموزشی در این خصوص است، یکی از این دوره‌ها مختص طراحی لندینگ پیج است.

یک مثال برای صفحات فرود

یک مثال خوب از یک صفحه فرود متمرکز برای یک کمپین، صفحه فرودی به نام روز Red Nose است.

ویژگی های صفحه فرود
صفحه فرود روز Red Nose در وب سایت Comic Relief

این تیتر بلافاصله پیام این صفحه را منتقل می کند: مدرسه خود را برای روزRed Nose  سال 2021 ثبت نام کنید. این متن کاملا واضح و روشن بیان شده و ما را به عمل وامیدارد. شاید یک رنگ متفاوت باعث شود تا کمی بیشتر از آن متمایز شود، اما هنوز هم این عن.ان در ذهن میماند. این صفحه با طراحی تمیز و عدم وجود عناصر منحرف کننده بر روی یک هدف متمرکز شده است. علاوه بر این، اگر من در یک مدرسه کار کنم، تصویر دختر بچه ی خوشحال باعث می شود من فوراً در این کمپین شرکت کنم.

این تصویر در صفحه فرود آنچه که در ابتدای صفحه نسخه دسکتاپ این سایت مشاهده میکنید را نمایش می دهد. اگر به پایین بروید، برخی از عناصر دیگر، مانند گزینه هایی برای اهدای پول یا پیوندهایی برای توضیحاتی که در آن پول برای انجام چه کارهایی هزینه می شود را پیدا خواهید کرد. شما می توانید این دکمه های ثانویه را به عنوان عوامل حواس پرتی در نظر بگیرید، اما آنها فقط هنگامی که به سمت پایین حرکت می کنید ظاهر می شوند و اولین نمای صفحه روی هدف اصلی آن یعنی ثبت نام مدارس در کمپین متمرکز شده است. این صفحه، ویژگی های صفحه فرود خوب را دارد.

لندینگ پیج یا صفحه فرود چگونه کار میکند؟

حال که دیدیم صفحه فرود چیست به ویژگی های صفحه فرود می پردازیم. تصور کنید یک ایمیل از جایی که کنسرت گروه مورد علاقه شما را برگزار می کند دریافت می کنید. شما برای گرفتن بلیط بسیار هیجان زده هستید!  روی لینک کلیک می کنید و در صفحه فرود محل برگزاری قرار می گیرید و شروع به جستجوی برنامه می کنید. از خود میپرسید زمان کنسرت کی بود؟ شاید بهتر است از نوار جستجو استفاده کنید؟ صبر کن، یک بنر دیگر هم وجود دارد که کنسرت فوق العاده ی دیگری را نشان می دهد. شاید ابتدا با دوستان خود بحث کنید که دوست دارند به کنسرت کدام گروه بروند؟

اینترنت پر از عوامل حواس پرتی است و صفحات فرودِ یک کمپین بازاریابی سعی می کنند از این عوامل خلاص شوند. در مثال بالا، اگر می خواهید در صفحه صرفاً روی این کنسرت متمرکز شوید، جزئیات لازم و یک تماس چشمی جالب توجه را برای انتقال به سمت سبد خرید برقرار کنید که منجر به خرید بلیت می شود.

اگر افراد روی لینک تبلیغاتی در خبرنامه یا پست رسانه های اجتماعی شما کلیک می کنند، به این معنی است که شما قبلاً به نوعی علاقه آنها را به رویداد، خیریه یا هر آنچه که تبلیغ می کنید جلب کرده اید. احتمالاً از قبل در مورد مطالبی که روی آن ها کلیک کرده اند، پیش زمینه داشته اند. هم چنین احتمال دارد آنها از طریق جستجو در گوگل به این صفحه فرود وارد شده باشند. این بدان معناست که احتمال  به اشتراک گذاری، گرفتن بلیت یا خرید توسط آن ها بسیار زیاد است.  بنابراین منطقی است که روی عملکرد کاربر تمرکز کنیم. حالا شما فقط باید مطمئن شوید که این عمل را تا حد امکان آسان می کنید!

چگونه صفحه فرود را بهینه کنیم؟

وقتی یک صفحه فرود را برای اهداف بازاریابی ایجاد می‌کنید، ابتدا باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید در آن صفحه دقیقا چه کار کنید و ویژگی های صفحه فرود را مشخص کنید. اگر هدف مشخصی برای کمپین خود داشته باشید، این کار نباید خیلی سخت باشد. در مثال بالا، هدف فروش بلیت کنسرت بود. اگر هدف خود را بدانید، می‌توانید صفحه را برای گروه هدف بهینه کنید و تمام عناصر ضروری را که باید در صفحه باشند، به آن اضافه کنید.

عناصر ضروری: اطلاع ‌رسانی و متقاعد کردن

بدیهی است که باید یک صفحه فرود داشته باشید تا به کاربران خود آنچه را که نیاز دارند بدهید و آن‌ها را متقاعد کنید که در یک زمان خاص مشارکت کنند. بنابراین لازم است مخاطبین خود را بشناسید. با این حال، برخی از عناصر بسیار رایج هستند که می‌توانید آن‌ها را تقریباً در هر صفحه فرود اصلی ببینید در زیر بیان می کنیم عناصر صفحه فرود چیست :

  • عنوانی که پیام را منتقل می‌کند: کاربر اینجا باید چه کار کند؟
  • فراخوانی برای اقدام (CTA) و یا یک فرم کوتاه که می‌توانند بلافاصله آن را پر کنند.
  • تعدادی از عناصر ضروری که کاربر قبل از اقدام می خواهد آن ها را بداند. (برای مثال زمان و مکان یک رویداد)
  • تصاویر بصری: یک تصویر جذاب و یا ویدئوی کوتاه
  • اثبات اجتماعی (به عنوان مثال نظر یک کاربر یا شرکت کننده راضی)
  • در صورت نیاز به خرید یا کمک مالی: گزینه های پرداخت
این مقاله را حتما بخوانید
با قالب آموزشی شکرینو آشنا شوید

صفحه فرود چیست

به خاطر داشته باشید:

صفحه فرود را کوتاه و ساده نگه دارید! برای اضافه کردن تمرکز بیشتر به صفحه فرود خود، حتی می‌توانید فهرست ها را حذف کنید، چون ممکن است افراد را از صفحه فرود خود دور کنید. همچنین، ارتباط صفحات با هم آسان و در دسترس باشد. اگر نیاز دارید تا لینک‌ها را به صفحات دیگر اضافه کنید، آن‌ها را به صورت زیر مجموعه  قرار دهید. مشابه دکمه Donate در صفحه روز Red Nose می توانید عمل کنید.

تست کنید

بعد از اینکه جواب صفحه فرود چیست را گرفتید و  ویژگی های صفحه فرود  را تعیین کردید، فراموش نکنید که صفحه فرود را آزمایش کنید. اگر صفحه فرودی بسازید، احتمالاً فرضیاتی در مورد نیازها و خواسته‌های شما ایجاد می شود. هنگامی که صفحه فرود بسیار جذابی را ایجاد کرده اید، حتماً آن را با افزونه Yoast Duplicate Post  کلون کرده و از آن به عنوان یک الگو برای سایر صفحه های فرود خود استفاده کنید.

صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس

صفحات فرود یک کمپین بازاریابی نباید با صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس اشتباه شوند. صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس تنها لیستی از صفحات سایت شما هستند که بیش‌ترین ترافیک را از منابع خارجی دریافت می‌کنند.

 

شما صفحات فرود را در Google Analytics در تب Behaviour پیدا خواهید کرد.

صفحات فرود و سئو

آیا می‌خواهید صفحه فرود خود را رتبه‌بندی کنید؟ من می توانم بشنوم که شما می گویید:” بله، البته! می خواهم در این صفحه فرودی که ایجاد کرده ام و آزمایش کرده ام، کاربران بیشتری را بدست آورم.” اما فراموش نکنید که صفحه ای که به طور خاص برای یک کمپین طراحی شده است که بیشتر از طریق خبرنامه ها و رسانه های اجتماعی بازدید کننده را به خود جلب می کند، ممکن است برای جستجوگرها در گوگل مناسب نباشد.

شما باید از خود بپرسید، آیا این صفحه ای است که افراد می خواهند هنگام جستجوی چیزی پیدا کنند؟ یا آیا آنها به دنبال مقاله گسترده تری راجع به موضوعشان هستند؟ آیا آنها برای اشتراک یا خرید آماده هستند؟ یا آنها قصد جستجوی متفاوتی دارند؟ همانطور که شما این صفحه را برای فرود و جذب مخاطب طراحی کرده اید، ممکن است برای افرادی غیر از افرادی که واقعاً در جستجوی رویداد ، مسابقه یا کمپین شما هستند، مناسب نباشد.

البته می‌توانید مطمئن شوید که صفحه برای مدت دقیق رویداد بهینه شده ‌است. به عبارت دیگر، رتبه‌بندی با صفحه‌ای که بیشتر بر تبدیل متمرکز است و احتمالاً نسخه زیادی ندارد، سخت‌تر است. قرار دادن لینک‌های داخلی کافی برای این صفحه ممکن است به آن در رتبه بندی کمک کند. اگر می‌خواهید محتویات را به صفحه اضافه کنید، شاید حتی با ارتباط با اطلاعات بیشتر در سایت خود، می‌توانید آن را به قسمت زیر اضافه کنید چون ممکن است از جذب مخاطبان جلوگیری کند. اما دوباره از خود بپرسید: هدف شما از این صفحه فرود چیست ؟ بهتر است فقط یک هدف را بهینه کنیم.

صفحه محصول در مقابل صفحه فرود

بین صفحات محصول و صفحات فرود، همپوشانی زیادی وجود دارد. برخی از اصول به طور حتم در هر دو صفحه اعمال می‌شوند: هر دو صفحه باید بر تبدیل، با یک عنوان واضح، فراخوانی برای عمل، اثبات اجتماعی و احتمالاً یک تصویر یا ویدئو زیبا متمرکز شوند. اما یک کمپین اغلب موقتی است. همچنین، صفحه محصول شما احتمالاً جزئیات بیشتری را نشان می‌دهد و شاید حتی یک بخش محصولات مرتبط، آن را کمی کم‌تر از صفحه فرود یک کمپین بازاریابی نشان می‌دهد و البته، شما مطمئناً دوست دارید صفحه محصول (یا صفحه دسته بندی) خود را برای رتبه بندی قرار دهید.

صفحات فرود محلی

و در آخر شما می‌توانید صفحات فرود محلی در سایت خود داشته باشید. آن‌ها به طور کامل به عنوان صفحاتی که در بالا بحث کردیم، با یک هدف کاملاً متفاوت عمل می‌کنند. اگر یک کسب ‌وکار با چندین موقعیت فیزیکی دارید، بهترین کار این است که برای هر مکانی که در اختیار دارید یک صفحه فرود ایجاد کنید و آن را برای مخاطبان محلی بهینه کنید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله دیدیم صفحه فرود چیست . در بازاریابی دیجیتال، صفحه فرود صفحه‌ای است که برای راه‌اندازی یک اقدام خاص کاربر طراحی شده‌است. صفحه فرود اغلب به عنوان بخشی از یک کمپین ایجاد می‌شود و هدف از آن جذب مخاطب است. ویژگی های صفحه فرود بایدطوری باشد که بازدیدکننده را متقاعد کند که در آن شرکت کند و یا چیزی بخرد. بنابراین خیلی متمرکز است. این موضوع نباید با صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس اشتباه گرفته شود، که لیستی از صفحه هایی است که از منابع خارجی استفاده می‌کنند. بسته به هدف صفحه می‌توانید سعی کنید صفحه را برای موتورهای جستجو نیز بهینه‌سازی کنید، اما گاهی اوقات بهتر است که آن را تنها روی تبدیل نگه دارید. هر کاری که می‌کنید، ابتدا به هدف صفحه خود فکر کنید! شما می توانید برای اطلاع از انواع صفحات در سایت های وردپرس مقاله آموزش وردپرس را مطالعه کنید تا مناسب ترین صفحات را برای سایت خود انتخاب کنید .

به صفحات فرود ژاکت سر بزنید و سوالات خود را در قسمت نظرات مطرح کنید.


نویسنده سینا عباسی

سایر مقالات نویسنده

سینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که به‌صورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت می‌کند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی می‌باشد. سینا عباسی با تخصص و تجربه‌ای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر می‌دهد.

مطالب مشابه

2

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

با توصیف الان بهتره روی این صفحات ورود سیو کاربشه یا نه و اینکه نوشته شده این صفحه برای جستجو گوکل مناسب نیست بلگه باید از طریق سوشال مدیا و یا تبلیعات به این صفحه نشان داده بشه یکم بیشتر توضیح بدید ممنون میشم
ایا این صفحات مقطعی هستند و در یک بازه زمانی خاص کاربرد دارند یا میشه مثلا بعد از یک سال دوباره از همان صفحه برای امان رویداد استفاده کرد مثلا برای فروش نوروزی

سلام
اگر یک کمپین کوتاه مدت داشته باشید، با رعایت اصول سئو نمیتونید انتظار داشته باشید که صفحه تون فورا به نتایج بالای گوگل برسه. برای همین بهتره از طریق سوشال مدیا و تبلیغات هم روی صفحه تون کار کنید.
با اینکه ممکنه سئوی این صفحه ها در کوتاه مدت جواب نده اما اگر کمپینتون رو هر چند وقت یک بار اجرا می کنید می تونید با اجرای اصول سئو نتایج خوبی بگیرید و نگران گم شدن صفحه فرودتون بین بقیه صفحه ها نباشید.

ارسال دیدگاه