یکی از روشهای موثر برای سازماندهی بهتر وبسایتها، ایجاد ساب دامین یا زیر دامنه در هاست سی پنل است که مزایای زیادی برای فروشگاههای اینترنتی و کسبوکارهای بزرگ دارد. بنابراین با استفاده از این ویژگی میتوانید روی هر دامنه بیش از 150 زیر دامنه نصب کنید و صفحهای جدا از وبسایت اصلی، اما همراه با دامنه بسازید.
سی پنل چیست؟
cPanel یک رابط گرافیکی قدرتمند برای مدیریت هاست و سرورهای لینوکسی است که به کاربران امکان کنترل سرویس میزبانی را بدون نیاز به دانش فنی پیشرفته میدهد. با این ابزار میتوان دامنهها را مدیریت کرد، ایمیلها را تنظیم نمود، سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس را متصل کرد، فایلها را مدیریت کرد و تنظیمات امنیتی را انجام داد. سی پنل همچنین از طریق WHM به مدیران هاستینگ اجازه کنترل سرور و چندین وبسایت را میدهد. برخی از مزایای سی پل به شرح زیر است:
رابط کاربری ساده: استفاده آسان برای مبتدیان و حرفهایها
مدیریت کامل هاست: امکان کنترل دامنهها، ایمیلها، پایگاه داده و فایلها
امنیت بالا: پشتیبانی از گواهینامه SSL و تنظیمات امنیتی پیشرفته
اتصال آسان به CMS: امکان نصب و مدیریت وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا
ابزارهای نظارتی: بررسی مصرف پهنای باند، منابع سرور و ایجاد نسخه پشتیبان
ساخت ساب دامین در سی پنل
ساب دامین یا زیر دامنه، صفحاتی جداگانه برای شما خلق میکنند که روی همان آدرس اصلی سایت است. برای درک بهتر این موضوع فرض کنید آدرس سایت شما yoursite.com است. اکنون اگر بخواهیم یک پیج مجزا برای بخش بلاگ ایجاد کنیم، با ساب دامین به صورت blog.yoursite.com میشود. پس اگر کلمه موردنظر شما ابتدای آدرس قرار بگیرد به آن ساب دامین یا زیر دامنه گفته میشود. در ادامه به مراحل آموزش ساخت ساب دامین در هاست سی پنل میپردازیم:
1. ورود به حساب کاربری سی پنل
برای دسترسی به بخشهای مختلف وبسابت بدون خرید دامنه جدید، ابتدا در قدم اول وارد سی پنل هاست خود شوید. اکنون در پیشخوان هاست از قسمت domains روی گزینه Subdomains کلیک کنید.
2. ایجاد اکانت ساب دامین یا زیر دامنه
در مرحله دوم باید اکانت زیر دامنه خود را در دامین domain بسازید. به این ترتیب برای ساخت اکانت باید اطلاعاتی مانند نام ساب دامین و دامین و Document Root را وارد کنید. گزینه Document Root مسیر ایندکس شدن محتوای صفحه موردنظر را نشان میدهد. بهترین انتخاب، public_html است. به عنوان مثال برای ساخت ساب دامین blog.parsnews.com، در بخش Subdomain نام Blog و در بخش Domain نام parsnews را درج نمایید.
3. ساخت ساب دامین یا زیر دامنه
اکنون فقط کافیست روی گزینه Create کلیک کنید. ساب دامین شما به همین راحتی ساخته شد! البته دسترسی ساب دامین بعد از 5 الی 10 دقیقه فعال میشود. فقط برای اتصال زیر دامنه رکوردهای DNS را بررسی کنید در صورتی که DNS به صورت خودکار فعال نشده بود، مراحلی که در ادامه خواهیم گفت را انجام دهید.
مراحل اتصال ساب دامین به یک هاست دیگر
اگر میخواهید زیر دامنه فعال شود یا به دنبال تغییر هاست برای افزایش امنیت سرور هستید، به مراحل اتصال ساب دامین به یک هاست دیگر توجه نمایید:
گام اول: ورود به اکانت سی پنل
پیش از این به آموزش ساخت ساب دامین در هاست سی پنل پرداختیم، اکنون برای امنیت سرور لازم است وارد اکانت سی پنل شوید:
- از طریق نام دامنه وبسایت همراه با 2083 وارد سی پنل شوید.
- از طریق اسم شرکت هاستینگ همراه با 2083 به سی پنل دسترسی پیدا کنید.
- ازطریق آدرس IP هاست همراه با 2083 به سی پنل ورود کنید.
گام دوم: ساخت رکورد برای زیر دامنه
بعد از ورود به صفحه، بر روی گزینه Manage کلیک کنید. سپس برای ساخت رکورد برای زیر دامنه، آی پی هاست را در بخش Record ثبت نمایید.
گام سوم: ثبت آدرس آی پی هاست
در این مرحله برای مشاهده آی پی هاست به سمت راست سی پنل در بخش Shared IP Address بروید. بعد از مدتی کوتاه(حدود چند ساعت) زیر دامنه به دامنه اصلی متصل میشود. به این نکته توجه کنید، این مرحله تنها برای ساب دامینهایی است که میخواهند به دامنه اصلی سایت اتصال پیدا کنند.
آموزش حذف ساب دامین در سی پنل
پیش از این به آموزش ساخت ساب دامین در هاست سی پنل به صورت تصویری پرداختیم و در گام دوم درباره نحوه اتصال زیر دامنه به یک هاست جدید، توضیحاتی ارائه دادیم. اکنون اگر میخواهید ساب دامین را از سی پنل پاک کنید تا حجم اشغال شده در سرور آزاد شود، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- وارد سی پنل شوید و از قسمت Action بر روی گزینه Remove کلیک کنید.
- در صفحه اصلی سی پنل، وارد بخش File Manager شوید.
- سپس در بخش Home ساب دامین را انتخاب و بر روی گزینه Delete کلیک کنید.
چند نکته مهم در اتصال زیر دامنه به دامنه اصلی!
اگر میخواهید به جای خرید یک دامنه جدید، چند زیر دامنه ایجاد کنید تا تمام بخشهای وبسایت اینترنتی شما را پوشش دهد، به نکات زیر توجه کنید:
- با افزایش تعداد ساب دامینها، امکان کاهش سرعت بارگذاری و درگیری سرور وجود دارد.
- رکوردهای DNS را در پنل مدیریتی بررسی کنید، قبل از اینکه بخواهید یک زیر دامنه جدید ایجاد نمایید.
- وب سرور باید برای پشتیبانی از زیر دامنه پیکربندی شود تا مسیرهای درستی برای بارگذاری صفحات و فایلها ایجاد کند.
- بعد از تنظیم DNS اتصال زیر دامنه با رکورد را بررسی کنید تا به درستی انجام شده باشد.
جمع بندی
گاهی برای نظم دادن به کسبوکار خود و دستهبندی بخشهای مختلف سایت، از امکان ساب دامین کمک میگیریم. در واقع آدرسی مجزا را با همان نام دامنه خود میسازیم تا هیچ گونه خللی به سایت وارد نکند! در ضمن جنبه انظباطی بهتری به امور و صفحات سایت میدهد که برای فروشگاههای اینترنتی به مزیتی بزرگ تبدیل شده است.
فعلی
سی پنل چیست؟ [ مراحل نصب و حذف ساب دامین در هاست]
سوالات متداول
چگونه میتوان از cPanel برای نصب و مدیریت وردپرس استفاده کرد؟
آیا cPanel امکان مدیریت چندین دامنه را به صورت همزمان دارد؟
چگونه میتوان از طریق cPanel امنیت سایت را افزایش داد؟
نویسنده سینا عباسی
سایر مقالات نویسندهسینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که بهصورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. سینا عباسی با تخصص و تجربهای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر میدهد.
پس معایبش کو ، ننوشتین ؟
سلام.
ممنون از یادآوری خوبتون. مطلب به روز شد