زمانی که وارد وبسایتی میشوید، دست کم یک صفحه برای برقراری ارتباط با صاحبان سایت مشاهده میکنید که به کمک فرم سازها ایجاد شده است. در واقع فرم سازها پلی برای رساندن پیامی از سمت کاربر به صاحب وبسایت هستند که میتوانند برای اهداف مختلفی ایجاد شده باشند. این موضوع دقیقا به نوع فعالیت سایت بستگی دارد. بنابراین به عنوان یک بازاریاب، شما به یک ابزار حرفه ای نیاز دارید که بتوانید با استفاده از آن افراد مختلف را به سمت کسب و کار خود جذب کنید.
فرم های آنلاین برای جذب لید ها و ایجاد تغییرات در وب سایت ها بسیار عالی عمل می کنند. با فرم ساز مناسب، می توانید تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد یک لید را بدست آورید و از آن برای ایجاد روابط و تعاملات معنی دار استفاده کنید.
اما سوال اصلی اینجاست که این فرم سازها چگونه ایجاد میشوند. در وردپرس، افزونههای متعددی برای ساخت انواع فرمها وجود دارد که میتوان بنا به نوع نیاز خود آنها را انتخاب کرد. فرم سازها در وردپرس در حالتهای ساده و پیچیده موجودند که برخی معروفتر از بقیه هستند. گاهی با نصب یک افزونه میتوانید انواع و اقسام فعالیتها را اجرا کنید. برای کمک به شما در انتخاب بهترین فرم ساز آنلاین برای سایت خود، ما برخی از محبوب ترین فرم ساز ها را بررسی کرده ایم و ویژگی های هر یک از آن ها ارائه خواهیم داد. این به شما کمک می کند بهترین فرم ساز را متناسب با نیازهای کسب و کار خود انتخاب کرده و فرم های عالی در سایت خود پیاده سازی کنید.
فرم ساز چیست؟
اگر وبسایت سادهای دارید که به نظرتان نیازی به استفاده از هیچ فرمسازی ندارد، سخت در اشتباهید! هر چقدر هم که سایت شما به ایجاد فرم ها و پل ارتباطی بینیاز باشد باز هم یک صفحه ارتباط با ما دارد که کاربران در صورت لزوم برایتان پیامی را ارسال کنند. پس هرگز فکر نکنید که در مورد استفاده از فرم سازها در وردپرس بینیاز هستید.
در واقع فرم سازها بهترین ابزار برای ایجاد فرم ها در کوتاه ترین زمان ممکن هستند. با استفاده از این ابزار ها شما به سادگی می توانید موارد مختلف را بکشید و رها کنید و فیلدها را در جایی که به آن ها نیاز دارید قرار دهید. با رنگ ها و ساختار فرم های خود بازی کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. بهترین بخش درباره ی فرم ساز ها این است که می توانید همه این کارها را بدون نوشتن یک خط کد انجام دهید.
بسته به هدف وب سایت شما، ممکن است فرم ها با کاربرد ها و اهداف مختلفی در آن وجود داشته باشد. اکثر وب سایت های مدرن به چیزی بیشتر از یک فرم تماس نیاز دارند. آن ها به فرم های نظرسنجی، اشتراک در خبرنامه و … نیز نیاز پیدا خواهند کرد.
فرم ساز ها دقیقاً چه کاربرد و مزایای به همراه دارند؟
همانطور که گفتیم فرمسازها در هر نوعی که طراحی شوند وظیفه انتقال پیام را برعهده دارند. اما این نوع پیام بسته به اهداف کسب و کار ها بسیار متفاوت است. به عنوان مثال فرم ها می توانند برای اهداف زیر ساخته شوند:
- فرم تماس با ما برای انتقال پیامی از سمت کاربر به مدیریت سایت
- فرم استخدام، جهت پر کردن فیلدهای استخدامی توسط متقاضی شغل و ارسال آن به سایت
- فرم نظرسنجی، جهت پر کردن فیلد سوالات و ارسال آن برای سایت
- فرم ارسال مطلب جهت ارسال مقالات و نوشتهها به عنوان پست مهمان برای وبسایتها
- فرم شرکت در همایش، کارگاههای آموزشی و… جهت ثبتنام در چنین مکانهایی
- فرم عضویت در سایت
- فرم ورود به سایت
- فرم عضویتهای ویژه
این موارد تنها برخی از کاربرد های استفاده از فرم ساز ها می باشند. در حالت کلی با استفاده از فرم ساز ها برای ایجاد فرم های مختلف دیگر نیازی به دانش کد نویسی ندارید. به عنوان یک کاربر وردپرس، استفاده از فرم ساز ها باعث صرفه جویی در وقت، انرژی و پول شما می شود. به عنوان مثال شما به راحتی می توانید لینک رسانه های اجتماعی خود را بدون هیچ گونه زحمتی به فرم خود اضافه کنید. استفاده از یک فرم، جمع آوری اطلاعات مربوط به مشتریان خاص برای شما آسان تر می کند.
ویژگی های یک فرم ساز خوب چیست؟
اگر شما کلمه ی فرم ساز وردپرس را در گوگل جستجو کنید بدون شک تعداد زیادی از افزونه ها روبه رو خواهید شد. انتخاب افزونه های فرم ساز به دلیل تنوع زیاد می تواند بسیار دشوار باشد. بنابراین در ادامه می خواهیم برخی از ویژگی های یک فرم ساز عالی را به شما معرفی کنیم.
استفاده از آن آسان است.
افرادی که از فرم ساز ها استفاده می کنند معمولاً وقت زیادی برای طراحی و کدنویسی آن در اختیار ندارند. بنابراین یک ابزار فرم ساز خوب باید منحنی یادگیری مناسبی داشته باشد و کار کردن با آن تا حد زیادی آسان باشد.
قابلیت ویرایش دارد.
همانطور که می دانید فرم های قرار داده شده در وب سایتتان باید با هویت برندتتان هماهنگ باشد و امکان سفارشی سازی رنگ ها، لوگو و طرح فرم شما برای ایجاد تأثیر خوب بر مشتریان بسیار مهم است. یک فرم ساز خوب امکانات مختلف برای سفارشی سازی آن را ارائه می دهد.
ارائه ی فرم در سایت آسان است.
فرم های ایجاد شده باید به راحتی در سایت شما قرار بگیرند و با وردپرس سازگار باشند.
معرفی بهترین فرم ساز های وردپرس
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد به دلیل مزایای فرم ساز ها شما باید متناسب با اهداف کسب و کار خود از آن ها در وب سایت وردپرسی خود استفاده کنید. ما در ادامه م یخواهیم برخی از بهترین فرم ساز های وردپرس را به شما معرفی کنیم. توجه داشته باشید که این فرم ساز ها از لحاظ نحوه ی عملکرد به صورت کامل بررسی شده اند و برای وب سایت های وردپرس بسیار مناسب خواهند بود.
فرم ساز Gravity Forms Farsi
یکی از حرفهایترین فرم سازها در وردپرس، فرم ساز فارسیGravity forms است که مطمئنا نام آن را شنیده یا با آن کار میکنید. جالب است بدانید این فرمساز تمامی امکانات را در خود داشته و به کمک آن میتوانید هر نوع فرمی را بسازید. این افزونه امکان ایجاد فرم با فیلدهای مختلفی را ارائه می دهد و می توانید به راحتی آن را سفارشی کنید. اگر بخواهیم دقیق درباره ویژگیهای آن صحبت کنیم میتوان گفت که این فرمساز امکان ایجاد:
- فرمهای چند صفحهای
- تنظیمات فرم بصورت کامل
- فیلدهای پیشرفته
- فیلدهای استاندارد، قیمتگذاری، گزینهای
- روشهای حمل و نقل
- مدیریت دادههای ورودی
- برونبری دادهها
- اعلانهای ایمیلی
- امکان ایجاد فیلد های شرطی
- امکان سفارشیسازی
- و…
را دارد.
افزونه نظرسنجی ah survey
افزونه ah survey یکی از بهترین افزونه ها برای ایجاد فرم های نظر سنجی با رابط کاربری آسان می باشد که با ویرایشگر های گوتنبرگ و ویژوال کامپوزر به خوبی سازگار است. این افزونه به دلیل داشتن امکانات و ابزار های مختلف طرفداران زیادی دارد و به افزایش نرخ تبدیل در سایت ها کمک کرده است. با استفاده از این افزونه شما می توانید انواع و اقسام فرم های نظر سنجی را ایجاد کرده و در وبسایت خود قرار دهید. در این افزونه امکان قرار دادن فیلد های مربوط به سوالات کوتاه، اعداد، تاریخ و زمان وجود دارد و از قسمت های مختلف مانند لیست نظرسنجی ها، ایجاد نظرسنجی، پاسخ ها و تنظیمات ایمیل تشکیل شده است.
افزونه فرم ساز وردپرس WP فرمز
افزونه WPForms یک افزونه فرم ساز رایگان است که دارای نسخه ی پریمیوم نیز می باشد. این افزونه یکی از پرکاربرد ترین افزونه ها برای ایجاد فرم در سایت های وردپرسی است و دارای رابط کاربری به صورت درگ اند دراپ است. این ویژگی به شما این امکان را می دهد که به راحتی و با چند کلیک فرم های تماس و دیگر فرم های آنلاین وردپرس را بدون نوشتن حتی یک خط کد ایجاد کنید. شما با قابلیت درگ و دراپ WpForms به راحتی میتوانید فیلد های مختلف راه به فرم خود اضافه و یا حذف کنید.
این افزونه همچنین دارای تعدادی از الگو های از پیش طراحی شده است که می تواند سرعت طراحی فرم ها را بالا ببرد. با استفاده از فرم های آماده در این افزونه حتی افراد مبتدی وردپرس نیز می توانند فرم های مورد نظر خود را در کمترین زمان ممکن طراحی کنند. لازم به ذکر است که تمامی فرم های طراحی شده با استفاده از این افزونه کاملاً ریسپانسیو است و در صفحات موبایل به خوبی نمایش داده می شود.
افزونه ArForms
افزونه ARForms یکی از افزونه های کاربردی برای ایجاد انواع فرم ها مانند تماس با ما، فرم استخدام، فرم ارسال پروژه و … است. با استفاده از افزونه فرم ساز وردپرس ArForms به راحتی می توانید یک فرم کاملاً سفارشی شده را ایجاد کرده و از رابط کابری آسان آن و ویژگی درگ اند دراپ استفاده کنید. افزونه فرم ساز وردپرس ArForms جایگزین بسیار مناسبی برای سایر افزونه های فرم ساز وردپرس است و امکانات بسیار حرفه ای تری را در اختیار شما قرار میدهد. در این افزونه امکان تغییر دادن موارد مختلف برای فرم ها مانند تغییر ظاهر و استایل و … وجود دارد که باعث میشود یک فرم بسیار زیبا در سایت خود داشته باشید.
افزونه Profile Builder Pro
یکی از مشکلاتی که برخی کاربران با وردپرس دارند، عدم امکان ساخت پروفایل کاربری است. گاهی وبسایت شما احتیاجی به پنل کاربری برای کاربران ندارد اما گاهی هم سایتی دارید که حتما باید چنین پنلی را برای آن ایجاد کنید. پس تکلیف چیست؟ افزونه profile builder به شما امکان ساخت یک پنل کاربری حرفهای را میدهد. این افزونه دارای امکانات زیر است:
- دارای تنظیمات کامل در پنل مدیریت
- قابلیت تنظیم نوار ابزار مدیریت
- صفحه مدیریت کاربری
- قابلیت ساخت بیشمار فرم عضویت
- قابلیت ساخت بینهایت فرم ویرایش حساب کاربری
- نمایش لیست کاربران
- سفارشیسازی ایمیلهای مدیریت
- سفارشیکننده ایمیلهای کاربری
- تغییر مسیر دلخواه
- ماژولها
- و…
فرم ساز پیشرفته وردپرس Quform
یکی دیگر از فرم سازها در وردپرس، فرم ساز Quform است که یک افزونه قدرتمند به حساب آمده و امکانات خوبی دارد. بهترین مزیت آن رابط کاربری استاندارد است. این فرمساز دارای امکانات زیر است:
- افزودن فرم های چند صفحه ای
- افزودن منطق های شرطی به صفحات
- افزودن المان افزودن ستون جدید(چند ستونه کردن)
- امکان ویرایش ورودی های کاربران
- افزودن دکمه ی کپی کردن المان در فرم ساز
- افزودن تنظیمات “در حال بارگزاری”
- افزودن منطق شرطی برای اعلان ها
- امکان تعیید میزان دسترسی به نقش های مختلف کاربری
- افزودن تنظیمات آیکن فیلدها و برچسب ها
- امکان تنظیم تصویر پس زمینه و آین چک باکس ها و دکمه های رادیویی
- افزودن تنظیمات ریسپانسیو فرم برای عناصر و ستون ها
- و…
افزونه عضویت حرفه ای وردپرس Ultimate Member
افزونه Ultimate member مخصوص ساخت فرمهای عضویت در وردپرس است. این افزونه دارای قابلیتهای جالبی جهت ایجاد و ساخت فرمهای عضویت است که برخی از آنها عبارت است فرم ساز دراگ و دراپ و امکان ثبت نام و ورود از طریق شبکه های اجتماعی، امکان ساخت شبکه اجتماعی، دارای پروفایل کاربری و امکان ارسال پیام توسط کاربران به یکدیگر، امکان ارسال پیام از طرف مدیر و امکان ارسال اطلاعیه به تمام کاربران سایت، دارای کدکپچای گوگل برای جلوگیری از اسپم ها و امکان فالو و آنفالو کردن کاربران و بسیاری از امکانات دیگر.
5 عنصر کلیدی هر فرم آنلاین
فرم های موثر در وب سایت ها در حالت کلی شامل پنج جزء کلیدی هستند:
-
ساختار فرم
ساختار فرم شامل نحوه سفارش فیلدها، ترتیب قرار گیری آن ها و اتصال بین فیلدها می شود. ساختار منطقی فرم منجر به تجربه کاربری آسان و بدون اصطکاک (UX) می شود و همین موضوع نرخ تبدیل را افزایش می دهد.
-
فیلدهای ورودی
فیلد های ورودی مواردی هستند که داده های کاربر را درخواست می کنند، مانند رمز عبور، کادرهای تأیید و … از انواع فیلد ها هستند. سعی کنید در طراحی فرم ها تنها فیلد های ضروری را قرار دهید.
-
برچسب های فیلد
این موارد به کاربر می گوید که باید در فیلد ها چه اطلاعاتی را قرار دهند.
-
دکمه های CTA
اگر کاربر این دکمه را فشار دهد، عملی رخ می دهد. به عنوان مثال دکمه “ورود” و یا “عضویت”
-
پیام های خطا
این پیام ها به کاربران اطلاعاتی در رابطه با اقدامات انجام شده ارائه می دهند.
استفاده از فرم ها را در وب سایت خود آسان کنید!
هدف از طراحی فرم ها در وب سایت ها دریافت اطلاعات مهم از کابران است. تا حد امکان در طراحی فرم ها دقیق باشید. می توانید فرم های وب را به روش های مختلف ساده کنید:
از عناوین کوتاه استفاده کنید : به کاربران کمک کنید با استفاده از برچسب های مختصر و توصیفی فرم شما را اسکن کنند و در یک نگاه اطلاعات موردنیاز را وارد کنند.
ارائه مثال ها : اگر فیلدی ممکن است کاربران را گیج کند، یک مثال برای توضیح ارائه دهید. به عنوان مثال، فیلد ورودی تولد می تواند نشان دهنده “11/3/1367” باشد.
استفاده از ستاره برای فیلد های اجباری : به طور معمول، بهتر است از فیلدهای اختیاری اجتناب کنید. بهتر است فیلد های اجباری را با یک ستاره برای کابران مشخص کنید.
عنوان مناسب برای فرم : عنوان فرم وب باید به کاربران بگوید که پس از تکمیل چه چیزی دریافت می کنند
نتیجه نهایی
اگر به دنبال تعامل بیشتر با کاربران خود هستید و میخواهید نظر آنها را جلب کنید، پیشنهاد میکنیم حتما از قدرت فرم سازها در وردپرس استفاده کنید. فقط کافیست کمی زمان بگذارید و فرمسازها را شناسایی کنید تا بتوانید برای هر منظوری با کمک فرم سازها میتوانید پل ارتباطی بین خود و کاربران بزنید. در این مقاله برخی از بهترین فرمسازها را برایتان معرفی کردیم که به کمک آنها تقریبا میتوانید هر نوع فرمی را طراحی کرده و در سایت خود قرار دهید.
فعلی
فرم ساز چیست؟ و معرفی بهترین فرم سازهای وردپرس
نویسنده ژاکت
سایر مقالات نویسنده