ممکن است خیلی از افراد با وجود این که تا حد خیلی زیادی در فضای اینترنت فعالیت میکنند، اما هنوز ندانند که بلاگ چیست و چه کاربردی دارد. به همین دلیل هم ما تصمیم گرفتیم در ادامه برای شما توضیح دهیم که وبلاگ چیست و دقیقاً برای چه چیزی از آن استفاده میشود. بلاگ در واقع نوعی نوشته است که میتوان در فضای مجازی آن را منتشر کرد. بلاگها شامل نمونههای شخصی و گروهی میشوند که با توجه به تعداد افرادی که آن را منتشر میکنند، میتوانند متفاوت باشند. در ادامه، به صورت مفصل درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.
وبلاگ چیست
بلاگ (Blog) یا وبلاگ (Weblog) از دو کلمه انگلیسی Web و log تشکیل شده که معنای تحت الفظی آن، معادل گزارش روزانه یا روز نوشت است. با توجه به این نکته، میتوان گفت که بلاگ در واقع به نوشتهای گفته میشود که افراد درباره گزارش روزانه خود در فضای اینترنت به اشتراک میگذارند. پس وبلاگ در واقع نوعی صفحه وب است که به صورت کوتاه و مختصر، از وقایع روز افراد سخن میگوید. برخی از رایجترین انواع وبلاگ در دنیای واقعی، روزنامهها به مجلات هستند که در آنها اطلاعات کاملی از یک روز را مشاهده میکنید.
ممکن است اشخاص به دلایل مختلفی از وبلاگ استفاده کنند. برای مثال، خیلی از افراد عکس و فیلم در آن به اشتراک میگذارند و برخی دیگر، شعر و ادبیات مورد علاقه خود را در آن مینویسند. حتی خیلی از افراد برای اشتراکگذاری خاطرات روزانه و برخی دیگر برای اشتراکگذاری خبرهای سیاسی و اجتماعی از وبلاگ استفاده میکنند. به کسی که بلاگ را منتشر میکند، بلاگر گفته میشود. عموما بلاگ برای افزایش فروش روزانه سایت با وبلاگ و همچنین افزایش بازدید آن استفاده میشود. پیشنهاد ما این است که برای داشتن یک وبلاگ حرفهای، در دوره تولید محتوا ژاکت شرکت کنید و از رقبا جلو بزنید.
انواع بلاگ
با توجه به افراد یا فرد منتشر کنندۀ وبلاگ، بلاگها شامل دو دسته کلی میشوند. این نمونهها به شما کمک میکنند تا بدانید که بلاگ چیست و شماره چه دستههایی میشود. شما نیز میتوانید با توجه به نیاز خود، از انواع وبلاگ استفاده کنید.
- وبلاگ شخصی: وبلاگ شخصی به نوعی بلاگ گفته میشود که تنها یک فرد برای اهداف شخصی مانند اشتراک گذاری خاطرات روزانه خود از آن استفاده میکند. به عبارت دیگر، خیلی از افراد بر این باور هستند که وبلاگ شخصی در واقع فضایی برای اشتراکگذاری موضوعاتی است که افراد در ذهن خود با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
- وبلاگ گروهی: در وبلاگ گروهی فقط یک فرد بلاگ را منتشر نمیکند، بلکه یک جمع و یا گروهی از علایق خود میگویند. از تفریح و سرگرمی گرفته تا انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی، همه و همه در وبلاگ گروهی قرار میگیرند. اعضای وبلاگ گروهی میتوانند درباره موضوعات مختلف نظر بدهند و پیشرفت خود را به اطلاع دیگران برسانند.
انواع قالب وبلاگ وردپرس
وبلاگ چه تفاوتی با وب سایت دارد؟
زمانی که درباره وبلاگ صحبت میکنیم، ممکن است خیلی از افراد آن را با وبسایت اشتباه بگیرند. با این حال، باید بدانید که این دو با یکدیگر تا حد خیلی زیادی متفاوت هستند. اینجا به صورت مختصر برخی از مهمترین تفاوتهای وبلاگ و وبسایت را قرار دادهایم تا بهتر متوجه شوید که هر یک به چه مفهومی اشاره دارند.
وجه تفاوت | وبلاگ | وبسایت |
میزان رسمی بودن | غیررسمی | رسمی |
وقت مورد نیاز برای آپدیت کردن | کم | زیاد |
ساختار | ساده | پیچیده |
موضوع | تمام وقایع زندگی | یک موضوع خاص |
نحوه ارتباط و تعامل با مخاطب | دوسویه با کامنت گذاری | یک سویه |
میزان محدودیت | آزادانه بدون محدودیت | امکان محدود و سانسور کردن |
میزان نظم | بینظم | منظم |
پربازدیدترین سرویسهای وبلاگ
در حال حاضر از سرویسهای بلاگ متعددی استفاده میشود که برخی از آنها طرفداران بیشتری دارند. در این قسمت، برخی از پربازدیدترین و پرطرفدارترین سرویسهای وبلاگ شما میتوانید با استفاده از آنها وبلاگ مربوط به خود را بسازید را نام میبریم.
- سرویس بلاگفا (blogfa)
- سرویس پرشین بلاگ (persianblog)
- سرویس بلاگر (blogger)
- سرویس بلاگ اسکای (blogsky)
- سرویس میهن بلاگ (mihanblog)
محبوبترین نرمافزارهای مدیریت وبلاگ
برای این که بتوانید بلاگهای خود را مدیریت کنید، باید از نرمافزارهای مخصوصی استفاده نمایید. این نرمافزارها به شما این امکان را میدهند تا بتوانید خیلی راحت روی انواع محتواهای بلاگ خود دسترسی داشته باشید و بتوانید آنها را مدیریت کنید. برخی از محبوبترین و پرطرفدارترین نرمافزارها برای مدیریت وبلاگها عبارتند از:
نرمافزار وردپرس
در نرمافزار وردپرس شما امکان آپلود انواع محتواها، از عکس و ویدیو گرفته تا متن را دارید و میتوانید خیلی راحت تمام اطلاعات خود را دستهبندی کنید. از طرف دیگر، در وردپرس قالبهای متنوعی وجود دارند که به شما این امکان را میدهند تا وبلاگهای فوقالعاده خاص و منحصربهفردی بسازید. وردپرس در حال حاضر یکی از مشهورترین نرمافزارهای مدیریت محتوا در وبلاگ نیز شناخته میشود. این نرمافزار کد باز و باکیفیت، به شما این امکان را میدهد تا وبلاگ شخصی خود را روی یک هاست جداگانه آپلود کنید.
نرمافزار BLOG:CMS
برنامه BLOG:CMS یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوا شناخته میشود که در آن چندین پروژه منبع باز وجود دارند. در حال حاضر صدها وبسایت برای بلاگهای خود از این نرمافزار استفاده میکنند. شما نیز میتوانید یکی از این سایتها باشید. با استفاده از این نرمافزار، شما این امکان را دارید تا با سرعت بسیار بالایی بلاگ نوشته و با دیگران به اشتراک بگذارید.
نحوه ساخت وبلاگ
اولین کاری که بعد از فهمیدن اینکه وبلاگ چیست شما باید برای ساخت آن انجام دهید، این است که برنامه و نرمافزار مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس باید با توجه به مواردی که پیش از این معرفی کردیم، به طور کامل تحقیق کنید تا متوجه شوید که بهترین نرمافزار برای ساخت بلاگ چیست؟ بعد از انتخاب برنامه، مراحل زیر را طی کنید تا بتوانید بلاگ خود را بسازید. این بخش، مراحل ساخت بلاگ در نرمافزار بلاگفا را برای شما توضیح میدهیم:
- در قدم اول، وارد سایت بلاگفا شوید و روی گزینه ثبت وبلاگ جدید بزنید.
- سپس اطلاعات کامل خود را وارد کنید.
- روی دکمه قبول قوانین سایت و ایجاد وبلاگ جدید بزنید تا حساب کاربری شما ساخته شود.
- از این به بعد هر وبلاگ جدیدی که بسازید، با همین اطلاعات منتشر میشوند.
همانطورکه متوجه شدید، ساخت بلاگ در بلاگفا بسیار راحت و سریع انجام میشود و شما میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن، برای خود بلاگ بسازید و دستهبندی کنید. نحوه ساخت بلاگ در نرمافزارهای دیگر هم به همین سادگی انجام میشود. تنها کافی است که وارد سایت نرمافزار موردنظر خود شوید و بعد از وارد کردن اطلاعات، اکانت و حساب کاربری خود را بسازید. در نهایت، روی گزینه ایجاد بلاگ بزنید تا بتوانید بلاگهای خود را بسازید.
نحوه ساخت بلاگ با گوشی
خبر خوب برای کسانی که به سیستم دسترسی ندارند، این است که میتوانند حتی با گوشی در دستشان نیز برای خود بلاگ بسازند. در حال حاضر گوشیهای هوشمند آنقدر قابلیت دارند که به شما این امکان را میدهند تا بتوانید به انواع نرمافزارهای بلاگ دسترسی داشته باشید. فرقی نمیکند که گوشی شما آیفون باشد یا اندروید. با انجام مراحل زیر، خیلی راحت میتوانید با گوشی بلاگ بسازید.
- تنها کافی است که اپلیکیشن برنامه وردپرس را روی گوشی خود نصب کنید.
- اگر میخواهید از نرمافزارهایی استفاده کنید که اپلیکیشن مجزایی برای گوشی ندارند (مانند بلاگفا)، میتوانید از نسخه تحت وب آنها استفاده کنید.
- خیلی راحت وارد سایت یا اپلیکیشن مورد نظر خود شوید و اطلاعات کاربری خود را بنویسید.
- بعد از ساخت حساب کاربری، میتوانید برای خود بلاگ طراحی کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت مفصل برای شما توضیح دادیم که بلاگ چیست و چه انواعی دارد. همانطورکه متوجه شدید، بلاگها در واقع نوعی نوشتههای اینترنتی هستند که میتوانند در موضوعات متنوعی نوشته شوند. بلاگ تفاوت زیادی با سایت دارد و خیلی غیررسمیتر و عامیانهتر به نظر میرسد. شما میتوانید از سیستمهای رایگان برای ساخت بلاگ استفاده کنید و خیلی راحت، اطلاعات و تفکرات خود را به اشتراک بگذارید. اگر هر سوال دیگری درباره نحوه ساخت بلاگ به صورت تخصصی و حرفهای دارید، میتوانید در قسمت نظرات بپرسید تا کارشناسان ما سریعاً به شما پاسخ دهند.
سوالات متداول
وبلاگ چیست و چه تفاوتی با وبسایت دارد؟
چگونه بلاگ بر سئو سایت تأثیر میگذارد؟
آیا بلاگ مناسب برای کسبوکارهای تخصصی است؟
نویسنده سینا عباسی
سایر مقالات نویسندهسینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که بهصورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. سینا عباسی با تخصص و تجربهای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر میدهد.
میخواهم کسب درآمد خود را راه بندازم
سلام حسین عزیز
انشالله که موفق باشید
باسلام و تشکر از محتوای خوبتون
عالی بود ممنون
یه سوال داشتم از خدمتتون، چطور میشه در وردپرس صفحه ای رو به مقالات بلاگ اختصاص داد؟
ممنون از مقاله خوبتون
یه سوال داشتم از خدمتتون، چطور میشه در وردپرس صفحه ای رو به مقالات بلاگ اختصاص داد؟
سلام وقت بخیر
شما میتونید با مطالعه مقاله ساخت صفحه وبلاگ در مجله ژاکت این مسئله رو برطرف کنید.
ممنون از مطلب خوبی که قرار دادید؟ اما اگر از تفاوت بلاگ و نوشته در سایت وردپرس بیشتر بگید ممنون میشم.
چون من تا الان تمام مطالب توی سایت را از قبیل لیست قیمت، معرفی و یا اخبار را بصورت نوشته منتشر میکردم.
با تشکر
سلام. پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت برگه و نوشته در وردپرس رو بخونید. امیدواریم براتون مفید باشه